< terug naar nieuws overzicht

Mozartflat in Doorwerth: energiezuinig en mooier

03-05-2017

Bewoners van de Mozartflat in Doorwerth vierden afgelopen dinsdag feest. Aanleiding was de afronding van de renovatie en transformatie van hun 56 huurwoningen tellende appartementencomplex. Woningcorporatie Mooiland en aannemer Nijhuis Bouw uit Apeldoorn gaven het gebouw aan de Mozartlaan in Doorwerth een grondige opfrisbeurt en namen energiebesparende maatregelen. Bewoners krijgen er meer wooncomfort en een mooi gebouw voor terug - en van dat laatste hebben omwonenden ook profijt.

De aanblik van de uit de jaren tachtig stammende Mozartflat is vernieuwd, en dat begint al bij de entree. De gevels van het gebouw kregen een nieuw uiterlijk en zijn bovendien geïsoleerd. Ook is in het gebouw nieuw isolatieglas geplaatst, zijn zonnepanelen geplaatst en zijn het collectieve verwarmingssysteem en het warmwatersysteem energiezuiniger gemaakt. Verder is verlichting in het gebouw aangepast.

Energielabel A
De maatregelen zijn zeer gunstig voor het energielabel van alle 56 huurwoningen in de Mozartflat. Die hebben nu allemaal het zeer zuinige energielabel A, wat inhoudt dat bewoners comfortabeler wonen en minder stookkosten betalen. 

 Enthousiast
De werkzaamheden aan de Mozartflat hebben zeven maanden geduurd. Voorafgaande aan de werkzaamheden overlegden Mooiland en Nijhuis Bouw uitvoerig met een klankbordgroep van bewoners. Zij zijn enthousiast over de energiemaatregelen en de nieuwe aanblik van hun wooncomplex. “Een ingrijpend project met een schitterend resultaat”, zegt bewoonster Betsy ten Bohmer. De uiterlijke aanpassingen aan het gebouw zorgen ook voor een veiliger gevoel in de directe omgeving van het complex. 

Opgave
Woningcorporatie Mooiland investeert de komende tien jaar veel middelen in het energiezuiniger maken van talloze huurwoningen in heel Nederland. Daarmee beantwoordt Mooiland een maatschappelijke opgave. Ook maken we werk van betaalbare huurwoningen. We houden de laagste inkomens in Nederland uit de wind door in 2017 zeer beperkte of zelfs geen huurverhoging te vragen. Zo geven we bij Mooiland echt thuis.