< terug naar nieuws overzicht

Bouw 58 huurwoningen De Valuwe Cuijk in volle gang

05-05-2017

Donderdag 4 mei vierde Mooiland samen met Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe, aannemer Van Der Heijden bouw en ontwikkeling en alle medewerkers feestelijk de voortgang bouw. Met de nieuwbouw van deze 58 woningen laten we met elkaar zien dat De Valuwe een wijk is volop in beweging. Speciaal voor deze gelegenheid werd er een plaquette onthuld. In juni ontvangen de eerste bewoners al de sleutels van hun woning.

Fase 3 - 58 huurwoningen

De oudste uitbreidingswijk van Cuijk, De Valuwe, ondergaat een ingrijpende en gefaseerde vernieuwing. Met de bouw van deze 58 nieuwbouwwoningen realiseert Mooiland fase 3. Er zijn diverse typen woningen, voor ieder wat wils. Alle woningen zijn toegewezen aan toekomstige bewoners. 

Betaalbaar en duurzaam

Mooiland heeft in al haar huurwoningen nadrukkelijk oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid, en dus ook in de 58 nieuwbouwwoningen in wijk De Valuwe. Nieuwe woningen zijn zo veel mogelijk energiezuinig, wat huurders merken aan lagere stookkosten. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen.

Samen voor een vitale wijk

De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe, woningcorporatie Mooiland en de bewoners pakken samen de wijk aan. Honderden huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk. Voor meer informatie: www.devaluwe.nl