< terug naar nieuws overzicht

Flat Hoog Heelsum straks nog mooier

12-07-2017

Mooiland is begonnen met de grootscheepse renovatie van de Hoog Heelsum flat in het Gelderse Heelsum. De fraai gelegen flat met 54 appartementen is nu al een blikvanger vanaf de Utrechtseweg, maar ziet er na voltooiing van de renovatie nóg mooier uit. In samenspraak met huurders krijgt het gebouw een nieuwe en meer moderne uitstraling. Ook zijn de huurwoningen straks een stuk energiezuiniger. Duurzaam wonen is een belangrijk onderdeel van de strategie van Mooiland. 

Metamorfose
De uit 1968 stammende flat ondergaat de komende tijd een metamorfose. De gevels worden voorzien van isolatie en steenstrips en de balkons krijgen een opknapbeurt. De entree van Hoog Heelsum ondergaat ook een transformatie. Door gebruik van glas krijgt de entree een meer open karakter. Gangen, trappenhuizen en vloeren in het complex worden eveneens aangepakt en krijgen nieuwe, frisse kleuren. Uitvoerder van het werk is Hurks Onderhoud uit Eindhoven.

Energiezuinige appartementen
Leegstaande appartementen krijgen een andere indeling en nieuwe badkamer, keuken en toilet. Het comfort in de woningen neemt toe door nieuwe ventilatie en een energiezuinige warmwatervoorziening. De appartementen worden voorzien van aluminium buitenkozijnen met HR+++ glas en ventilatieroosters. Woningcorporatie Mooiland vindt duurzaamheid van groot belang, net als kwalitatief goede huurwoningen die geschikt zijn om langer in te wonen.

Groenvoorziening
Het terrein aan de achterzijde van Hoog Heelsum ondergaat ook een transformatie. Vijf leegstaande garageboxen gaan tegen de vlakte om meer ruimte te scheppen voor groenvoorzieningen.

Samenwerking met bewoners
Mooiland koos nadrukkelijk voor samenwerking met de huurders in het complex. Zo konden zij de kleur van de gebruikte steenstrips kiezen. Tijdens de werkzaamheden zijn medewerkers van de aannemer en Mooiland altijd bereikbaar voor vragen. “Het is allemaal keurig geregeld en we kijken uit naar het eindresultaat”, aldus een 82-jarige bewoonster die samen met haar man al 18 jaar in Hoog Heelsum woont.

Afronding werkzaamheden
De renovatie is naar verwachting in februari 2018 afgerond. Recent nam Mooiland ook de Mozartflat in het naburige Doorwerth onder handen. Die renovatie was in mei klaar. Ook in Sliedrecht rondde Mooiland onlangs een soortgelijke renovatie af.