< terug naar nieuws overzicht

Inloopbijeenkomst in Cuijk over stempelen balkons

14-07-2017

De inloopbijeenkomst voor bewoners van de Valuwe en de Vuurijzerstede in Cuijk is vrijdag 14 juli goed verlopen. Een paar bewoners kwamen een kopje koffie drinken in de Jouw (buurt)bus van Mooiland. Medewerkers van Mooiland waren aanwezig om vragen te beantwoorden over het plan om de balkons te stempelen. De bewoners zijn blij dat ze straks weer gebruik kunnen maken van de balkons.

Eind mei bleek uit onderzoek dat de balkons van de portiekflats aan de Valuwe en de Vuurijzerstede niet meer voldoen aan de huidige veiligheidseisen. De balkons zijn constructief in orde en kunnen hun eigen gewicht dragen is uit het onderzoek gebleken. Alleen het extra gewicht door gebruik van de balkons kan risicovol zijn. Om de veiligheid van de bewoners te garanderen zijn de balkons in eerste instantie afgesloten. Daarna zijn houten panelen voor de balkondeuren geplaatst zodat bewoners hun woning kunnen luchten. Omdat we de situatie erg vervelend vinden, ontvangen de bewoners een maandelijkse huurkorting van €50 ter compensatie. 

Verbeteren woongenot
Niet alle bewoners waren blij met de getroffen maatregelen. Om het woongenot te verbeteren plaatst Mooiland vanaf volgende week stempels op en onder de balkons van de appartementen. Hierdoor kunnen de bewoners de balkons straks weer veilig betreden en zijn de houten panelen voor de balkondeuren niet meer nodig. De werkzaamheden zijn voor 1 augustus afgerond. Deze week hebben de bewoners een brief ontvangen over de nieuwe maatregelen en zijn ze uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst op 14 juli.

De portiekflats aan de Valuwe en de Vuurijzerstede worden midden volgend jaar gesloopt. De stempels blijven tot die tijd staan.