< terug naar nieuws overzicht

Mooiland verkoopt klooster Sint Anthonis

24-07-2017

Het voormalige klooster aan de Brink in Sint Anthonis wacht een nieuwe toekomst. Mooiland verkoopt het klooster aan een partij die er zorggeschikte appartementen voor jong en oud realiseert. Mooiland is verheugd met de verkoop en het behoud van het karakteristieke klooster.

Strategie
Mooiland kocht het 935 vierkante meter tellende klooster in 2006 met de intentie er luxe appartementen in te ontwikkelen. Dat idee past echter niet bij de huidige strategie van Mooiland. De woningcorporatie focust zich op haar primaire maatschappelijke opgave; het realiseren van voldoende betaalbare sociale huurwoningen in de regio Noordoost-Brabant voor mensen met de laagste inkomens.

Mooi plan
Meerdere partijen kwamen de afgelopen tijd al met nieuwe plannen voor het klooster. Mooiland heeft het klooster nu verkocht aan een lokale partij die graag ziet dat het pand een nieuwe bestemming krijgt. Diezelfde partij ontwikkelde daarom een mooi plan. 

Zorggeschikt
De komende jaren gaat het klooster onderdak bieden aan diverse zorggeschikte appartementen, waarbij ruimte is voor oudere en jongere bewoners. Zij krijgen bovendien een prachtige grote tuin tot hun beschikking. De authenticiteit van het pand blijft zo veel mogelijk bewaard.

Afronding verkoop
Mooiland heeft veel vertrouwen in het initiatief en werkte daarom van harte mee aan de verkoop. Het verkoopproces, dat wordt begeleid door Luc Beumer Vastgoed in Nijmegen, is naar verwachting eind juli helemaal afgerond.