< terug naar nieuws overzicht

SEW en Wold & Waard nemen woningen van Mooiland over in Drenthe en Groningen

30-04-2018

Met ingang van 29 juni 2018 neemt Stichting Eelder Woningbouw (SEW) 34 huurwoningen in de gemeente Tynaarlo van ons over in de provincie Drenthe. Woningcorporatie Wold & Waard neemt vanaf die datum 14 woningen over in Grootegast in de provincie Groningen. Beide corporaties zijn regionaal verankerd en daarom logische partners voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname.

Om welke complexen het gaat
De 20 eengezinswoningen in Eelde staan aan de Burgemeester Strubenweg 42 t/m 80 (even). De galerijwoningen staan aan de Burgemeester Strubenweg 14 t/m 40 (even). Het gaat om ons totale bezit in de gemeente Tynaarlo.

De 14 eengezinswoningen en seniorenwoningen in Grootegast staan aan de Grutto 20 t/m 38 (even) en de Grutto 45 t/m 51 (oneven). Het gaat om ons totale bezit in de gemeente Grootegast.

De verkoop
Mooiland is een woningcorporatie die in grote delen van Nederland woningen verhuurt. We bieden een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis. Ook willen we zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om te weten wat er leeft en speelt. Dat is niet eenvoudig, omdat woningen best ver van elkaar verspreid liggen. Voor een corporatie uit de regio is dit veel gemakkelijker. Daarom verkleint Mooiland de komende jaren haar werkgebied. Door woningen buiten het 'kerngebied' Noordoost-Brabant en Gennep te verkopen aan regionaal verankerde corporaties. Dit doen we als eerste in het noordelijk deel van Nederland.

Jan Willemse, Manager Aan- en Verkoop o.g. Mooiland:
“We zijn tevreden over het open verkoopproces en de samenwerking met Stichting Eelder Woningbouw en Wold & Waard. Beide corporaties hebben dezelfde volkshuisvestelijke ambities als wij. Ook zij zetten in op betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam wonen voor huurders. Dat zijn voor ons belangrijke randvoorwaarden voor de verkoop.”  

Veranderingen voor huurders in Eelde
De verkoop en de overdracht zijn zorgvuldig voorbereid. Onlangs hebben alle huurders van de betreffende woningen een brief ontvangen. Voor de huurders in de gemeente Tynaarlo verandert er feitelijk niets, anders dan dat ze een andere verhuurder krijgen. Zij houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten en dezelfde huurprijs.

Michiel Veenstra, Directeur-bestuurder Stichting Eelder Woningbouw:
“Stichting Eelder Woningbouw is bijzonder blij met de aanvulling van 34 woningen aan haar bezit. De SEW zal zich blijven inzetten voor betaalbare- en kwalitatief hoogwaardige woningen voor haar (nieuwe) huurders. Voorts is SEW bijzonder tevreden hoe het verkoopproces met Mooiland is verlopen.”

Veranderingen voor huurders in Grootegast
Woningcorporatie Wold & Waard is van plan om de huurders een nieuw huurcontract aan te bieden. In overleg met Mooiland verlagen ze de huurprijs van de woningen. De huurders ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een bijeenkomst waarin zij hierover en over andere zaken worden geïnformeerd. 

Janneke Klijn, directeur-bestuurder van Wold & Waard:
Wold & Waard is blij met de toevoeging van 14 huurwoningen aan het woningbezit in Grootegast. Wij verwelkomen de nieuwe huurders dan ook van harte. Dankzij een goede samenwerking met Mooiland hebben we gezamenlijk afspraken kunnen maken over de overname van de woningen met in het bijzonder de aandacht voor de betaalbaarheid.