< terug naar nieuws overzicht

Feestelijke oplevering complex Hoog Heelsum

11-06-2018

Vrijdag 8 juni vierden we samen met alle huurders van Hoog Heelsum, omwonenden en Hurks de oplevering van het fraaie complex. Het was altijd al een plaatje maar de flat Hoog Heelsum aan de Utrechtseweg in Renkum ziet er na de grootscheepse renovatie door Mooiland en Hurks Onderhoud uit Eindhoven nóg fraaier uit. Bovendien zijn de huurwoningen een stuk energiezuiniger. Duurzaam wonen is een belangrijk onderdeel van de strategie van Mooiland. De bewoners waren nauw betrokken bij de opknapbeurt van hun appartementencomplex.

Door het gebruik van glas ziet de entree er veel toegankelijker uit. De gangen, trappenhuizen en vloeren in het complex kregen frisse kleuren. De gevels zijn voorzien van isolatie en steenstrips en de balkons zijn gemoderniseerd. De bewoners konden zelf de kleur van de steenstrips bepalen. Aan de achterzijde van het complex zijn bovendien vijf leegstaande garageboxen gesloopt, waardoor er meer ruimte is ontstaan voor groenvoorzieningen. “Zowel bewoners als omwonenden vinden dat het complex heel mooi is geworden”, geeft projectleider Cees Ploeg aan. “Het heeft, zo zeggen ze, een compleet andere uitstraling gekregen.”

Energiezuinig
Leegstaande appartementen zijn anders ingedeeld. Ze zijn voorzien van een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Nieuwe ventilatie en een energiezuinige warmwatervoorziening zorgen voor meer comfort in de woningen. De appartementen kregen aluminium buitenkozijnen met HR++ glas en ventilatieroosters. “Het is een behoorlijk stuk duurzamer geworden”, weet Cees. “Van energielabel E en F zijn de appartementen nu naar A gegaan. Dat merken de bewoners zeker. Hun wooncomfort is flink verbeterd. Van tocht en koude vloeren hebben ze nu geen last meer.”

Samenwerking
Mooiland koos nadrukkelijk voor samenwerking met de huurders in het complex. “Vanaf het begin van het project hebben we goed contact gehad met de bewonerscommissie. We vertelden wat we precies van plan waren en luisterden naar de wensen van de bewoners. Tijdens de uitvoering hebben we op gezette tijden bij elkaar gezeten om de voortgang te bespreken om bij te kunnen sturen. We kregen al veel positieve feedback op deze aanpak. Er volgt nog een enquête onder de bewoners, zodat we eventuele tips kunnen gebruiken bij komende projecten.