Geen objecten gevonden

Bewoners ontvangen sleutel van nieuwbouw in Heesch

Publicatiedatum: 30-09-2021

 

Deze week overhandigden we de sleutels aan de nieuwe bewoners van het appartementencomplex aan de Hadewychstraat in Heesch. Met de oplevering van deze 22 sociale huurappartementen sluiten we de herstructurering van de Hildebrandstraat en omgeving in Heesch af. 

Afsluiting project Hildebrandstraat en omgeving

De herstructurering van project Hildebrandstaat en omgeving kent een lange voorgeschiedenis. Een aantal woningen in deze wijk had een slechte kwaliteit. Daardoor werden er zonder het uitvoeren van grote ingrepen, problemen verwacht in het verhuren van deze woningen in de toekomst. Daarom zijn we in 2004 samen met de gemeente Bernheze en Bouwbedrijf van Herpen B.V. gestart met het herstructureringsproject.

Inspelen op de vraag naar nultredenwoningen

Er is gekozen om woningen te slopen en nieuwe sociale nultredenwoningen terug te bouwen. Bij deze woningen ligt de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op dezelfde verdieping. Bewoners kunnen zo, ook als ze ouder worden, langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De herstructurering bestond uit 4 bouwfasen, waarbij bewoners de mogelijkheid kregen om te verhuizen naar een nieuwe, andere of tijdelijke woning.

Kobbe Vink, projectontwikkelaar: "We kijken met trots terug op de realisatie van dit herstructureringsproject. De woningen en woonomgeving voldoen weer aan de hedendaagse eisen op het gebied van uitstraling, duurzaamheid en wooncomfort. We zijn blij dat we deze week de bewoners van de laatste fase de sleutel kunnen overhandigen. We wensen hen veel woonplezier toe."

Theo Janssen, bewoner appartement: "We zijn heel blij dat we hier mogen gaan wonen. We komen uit Nistelrode en wilden graag kleiner, centraler en dichter bij winkels wonen. Vanaf het moment dat de bouw startte zijn we iedere woensdag gaan kijken. We hadden niet verwacht dat we hier ook werkelijk mochten gaan wonen. Toen we het bericht ontvingen 'gefeliciteerd u krijgt een woning' kon ik het bijna niet geloven. Ik heb het wel zes keer gelezen!"

Energiezuinig en duurzaam

Het appartementencomplex is Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG). Dat betekent dat we investeren in het zo goed mogelijk isoleren van de appartementen. De appartementen beschikken niet meer over een gasaansluiting en de warmte wordt opgewekt met een warmtepomp. 

 

Deel deze pagina