Geen objecten gevonden

Bouw 41 huurappartementen centrum Grave gestart

Publicatiedatum: 02-05-2021

Huurappartementen centrum Grave

Mooiland is gestart met bouw van 41 huurappartementen in centrum Grave

In opdracht van Mooiland is Ballast Nedam Zuid gestart met de bouw van 41 sociale en duurzame huurappartementen aan de Maas en in het centrum van Grave. In klein gezelschap werd de officiële start bouw verricht door Willem Jan van Lokven, interim bestuurder Mooiland, Theo Lemmen, wethouder gemeente Grave en Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid. Zij zetten letterlijk de eerste schop in de grond en gaven hiermee de start bouw een feestelijk tintje.

De Brouwerij op een prachtige locatie

Het appartementencomplex met de naam ‘De Brouwerij’ wordt gerealiseerd op de locatie Oliestraat-Maaskade. Midden in het historisch hart van Grave met de Maas als achtertuin. Passend bij de architectuur van Grave is een ontwerp gemaakt met hierin een mix van twee- en drie kamerappartementen, geschikt voor jong en oud. Naar verwachting zijn de woningen in het najaar van 2022 klaar voor verhuur.  

Archeologische vondsten

Mooiland heeft 31 woningen aan de Oliestraat en Maaskade gesloopt om plaats te maken voor het appartementencomplex De Brouwerij. Tijdens de sloopwerkzaamheden vond een archeoloog onder de fundering muur-, vloer- en funderingsrestanten van voormalige gewelfkelders. De bovenste restanten komen waarschijnlijk uit de 17e eeuw. In diepere lagen zijn zelfs sporen gevonden die teruggaan tot in het begin van het ontstaan van de vesting Grave. De vondsten betekenen een enorme kennisverrijking over de historie en ontwikkeling van de stad Grave. De naam van het complex ‘De Brouwerij’ is vernoemd naar een bierbrouwer die hier vroeger tot 1916 gevestigd was in een van de voormalige panden op deze plek.

41 duurzame en energiezuinige appartementen

We bouwen met De Brouwerij aan een duurzame en toekomstbestendige sociale woningvoorraad in Grave. Willem Jan van Lokven, interim bestuurder van Mooiland: “De appartementen zijn extra goed geïsoleerd, worden verwarmd en gekoeld door een warmtepomp en zonnepanelen leveren energie voor het complex. Hiermee bieden we voor de bewoners een comfortabel, betaalbaar en prettig thuis.”
Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid: “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de herontwikkeling van dit prachtige, historische deel van Grave. Ik ben er van overtuigd dat toekomstige bewoners hier heel prettig gaan wonen.”

Wilt u meer weten over dit nieuwbouwproject?

Op deze pagina lees u meer over De Brouwerij en kunt u zich aanmelden voor een interesseformulier.

Bekijk hier het filmpje van de start bouw: https://youtu.be/IPAwbMWsY_A

 

Deel deze pagina