Geen objecten gevonden

(Brand)veiligheid in onze woningen

Publicatiedatum: 04-09-2019

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een kleine vlam kan in korte tijd veranderen in een verwoestend vuur. Gelukkig kunnen we in een woning een aantal brandveiligheidsmaatregelen nemen. Een grote brand houd je niet snel tegen, maar alleen al een rookmelder kan een leven redden. Veiligheid staat voorop. Daarom voeren we in samenwerking met Heijmans en de Koninklijke BAM Groep op zeer grote schaal een brandveiligheidsproject uit.   

We onderzochten samen met Heijmans, BAM en hun adviseurs Inprevo en ViaVesta de brandveiligheid in wooncomplexen. De brandveiligheidsmaatregelen in een groot aantal woningen bleken een verbetering nodig te hebben. Mooiland, Heijmans en BAM begonnen daarom een omvangrijk brandveiligheidsproject, waarin al deze woningen een flinke veiligheids-upgrade kregen. Een groot deel van de gestapelde bouw van ons wordt onder handen genomen: in totaal 4500 woningen.  

“Met gestapelde bouw bedoelen we appartementen, flats, etc. En dat doen we overal, in heel Nederland. Zelfs op plekken die de verkoop ingaan. Sterker nog: we hebben werkzaamheden uitgevoerd op plekken die twee dagen later werden overgedragen aan de nieuwe eigenaar”, vertelt onze collega regiobeheerder Arjen Wildeboer. “Mooiland heeft een zorgplicht. Woningen moeten veilig zijn.”  

Per woning bekijken we wat er aan brandveiligheidsmaatregelen nodig is. We verbeteren onder andere de veiligheidssignalering in huis door het aanbrengen van gecertificeerde rookmelders. Op kozijnen, deuren, ramen, meterkast, zolder en in de keuken of het toilet worden, indien nodig, brandwerende voorzieningen aangebracht.    

“We hebben het er weleens over: wat moeten we doen als er brand uitbreekt?”, vertelt mevrouw Opsteeg uit Grave. De woning van mevrouw en meneer Opsteeg is recentelijk brandveilig gemaakt. “Ze waren niet langer dan één dag bezig. We hadden er totaal geen last van. Die mannen moeten ook gewoon hun werk kunnen doen. En daarnaast: we voelen ons nu wel een stuk geruster.”  

“We streven ernaar om alles in één dag af te ronden. Dat lukt 9 van de 10 keer ook. In een heel enkel geval moeten we een deur, kozijn of raam vervangen”, legt collega Arjen uit. In totaal werken er meer dan 40 mensen aan het project, dat begin 2020 eindigt. Mooiland, Heijmans en BAM zijn dan anderhalf jaar bezig geweest.  

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden