Burendag 2019: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’

Publicatiedatum: 01-10-2019

Ieder jaar wordt er op de vierde zaterdag van september Burendag gevierd: een dag waarop buurtbewoners op eigen initiatief een activiteit organiseren, gezellig samenkomen en iets goed voor elkaar en voor de buurt doen. Gezellig koffiedrinken in Cuijk, of lekker barbecueën in Boxmeer: er werd een hoop georganiseerd afgelopen zaterdag. Zoals een bewoner zei: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’

Buurtontbijtjes, lekkere barbecues, activiteiten, buurtontmoetingen en veel gezelligheid. Bij Mooiland vinden we Burendag belangrijk. Buurten worden leuker, socialer en veiliger zodra buren elkaar ontmoeten en iedereen zich samen inzet voor de buurt. Daarom zijn wij ook blij dat er zoveel leuke initiatieven zijn genomen!

Patrijzenveld/Fazantenveld in Cuijk

Een zeer geslaagde burendag in Cuijk! Bewoners schoven aan bij de gezellige koffietafel en gingen met elkaar in gesprek. Tot slot kreeg iedereen prachtige viooltjes om in huis neer te zetten. Zoals we van een bewoner hoorden: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’

Marktstraat in Boxmeer

Veel bewoners kwamen naar de Marktstraat in Boxmeer om Burendag te vieren. Het werd een supermooie en gezellige middag. “We laten ons echt niet tegenhouden door het weer!”

Mees en Karekiet in Boxmeer

Omdat het zo hard waaide, verplaatsten de bewoners van de Mees en de Karekiet in Boxmeer zich naar de tuin van een van de bewoners. Hij stelde zijn tuin beschikbaar voor een lekkere barbecue en een gezellig samenzijn. De bewoners vonden het erg fijn om elkaar eens te leren kennen en samen iets leuks te doen.

Doet u volgend jaar ook mee? Laat het ons weten! Kijk voor meer informatie op www.burendag.nl.

 

Deel deze pagina