De Woonplaats neemt 248 woningen van Mooiland over

Publicatiedatum: 14-04-2020

Woningcorporatie De Woonplaats breidt haar woningportefeuille dit jaar fors uit. Ze neemt 238 woningen in Enschede en 10 woningen in Groenlo over van Mooiland. Woonplaats is regionaal verankerd in Enschede en Groenlo en daarom een logische partner voor de overname. De woningen zijn een mooie aanvulling op het woningbezit van de corporatie met ruim 10.000 woningen in Enschede en 5.000 in de Achterhoek. Per 30 juni 2020 is de overname een feit. De huidige huurders zijn hierover door de corporaties geïnformeerd.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in Enschede om 20 huurwoningen aan de Mina Krusemanstraat, 137 woningen aan de Hortensiastraat, 23 woningen aan de Oostveenweg en Lage Bothofstraat, 19 woningen aan de Kottenhof, 23 woningen aan de Gronausevoetpad en Lipperkerkstraat en 16 woningen aan de Gronausevoetpad en 10 woningen aan de Bevrijdingslaan in Groenlo.

De Woonplaats is blij dat we met de overname de woningen kunnen blijven behouden voor de sociale woningvoorraad. Alle woningen, met uitzondering van de Kottenhof, zijn sociale huurwoningen met een huurprijs tot € 737,14,-. De eengezinswoningen aan de Kottenhof zijn woningen in de luxe verhuur.

Warm welkom

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en De Woonplaats gezamenlijk werkten. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen een brief over de overname. Voor 30 juni worden huurders uitgebreid geïnformeerd over hoe verschillende zaken werken bij De Woonplaats.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden