Doe je mee met het NK Tegelwippen?

Publicatiedatum: 29-06-2022

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Het is tijd voor het NK Tegelwippen! Tot en met 31 oktober kan iedereen in Nederland meedoen met tegelwippen in eigen tuin. Zo maken we onze tuinen allemaal een stuk groener, minder heet en klimaatbestendiger.

Wist je dat je tuin stukken koeler wordt als je je tegels vervangt door groen?
En het heeft nog meer voordelen: regenwater loopt beter weg, insecten en dieren voelen zich thuis én het is bewezen dat een groene tuin een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Bovendien ziet een groene buurt en stukken gezelliger uit! Door te tegelwippen draag jij een klein ‘steentje’ bij aan een klimaatbestendige, groene straat.

Verschillende gemeenten doen mee met het NK Tegelwippen
Zo kun je bijvoorbeeld in de gemeente Bernheze je gewipte tegels gratis inleveren bij de milieustraat, kun je je tegel ruilen voor planten bij tuincentrum Meijs en kun je gratis een ‘tegelwip’-apparaat huren bij machinebedrijf Sherpa! Informeer bij je eigen gemeente welke acties daar gelden. Inmiddels zijn er op dit moment al meer dan 723.000 tegels gewipt. Help je mee dat aantal te verhogen?

Heb je een tegel gewipt?
Geef dit dan door via de website van het NK Tegelwippen, zodat we worden opgeteld bij de tegelteller. Meer informatie over het NK Tegelwippen vind je op nk-tegelwippen.nl.

 

Deel deze pagina