Geen objecten gevonden

Feest in Escharen: 19 woningen verduurzaamd

Publicatiedatum: 09-07-2019

Maandag 8 juli vierden we samen met bewoners en Elk de oplevering van 19 gerenoveerde woningen in Escharen. Onder het genot van een Italiaans ijsje en lekkere, warme bitterballen deelden de bewoners hun ervaringen met elkaar. En ook de kinderen uit de buurt maakten gretig gebruik van de Italiaanse ijscowagen. Een gezellig afsluiting van een mooi project.  

Goed gevoel

Alle 19 woningen in Escharen kregen zonnepanelen op het dak. ‘‘Met het prachtige weer van de afgelopen weken hebben de zonnepanelen al heel wat energie opgewekt”, zegt Top Rotteveel. “Bewoners zien hun slimme meter teruglopen, wat een goed gevoel geeft. Hun wooncomfort verbetert en de energielasten gaan omlaag. Ook dragen ze zo hun steentje bij aan een schoner en duurzamer milieu.’

Veiliger en gezonder

We zorgden in Escharen niet alleen voor de energiebesparende maatregelen, maar maakten de woningen ook veiliger en gezonder door het keuren van de bestaande gas- en elektrische installaties, het ophangen van rookmelders en het installeren van mechanische ventilatie. Ook het schilderen of reinigen van kozijnen, het herstellen van het voegwerk en het vernieuwen van badkamer, toilet of keuken behoorden tot onze werkzaamheden. 

Potje scrabble

Naar aanloop en tijdens de werkzaamheden investeerden we samen met Elk veel energie en tijd in het contact met huurders. En natuurlijk geeft een renovatie overlast, maar als het de bewoners te veel werd konden ze terecht in rustunit ‘De Luwte’. “Het was eigenlijk gewoon gezellig”, aldus Wil Cruysen “Het voelde een beetje als een camping. Overal waren mensen. En we vonden het ontzettend leuk dat De Luwte er stond. Soms pakten we de scrabble-doos en speelden we een potje in De Luwte. Er was koffie, snoep en het was gezellig ingericht.”

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden