Geen objecten gevonden

Feestelijke oplevering van 45 huurwoningen in Beers

Publicatiedatum: 07-02-2019

Zonnepanelen, meer wooncomfort en lagere energielasten bij een gelijkblijvende huur. Dat is hoe wij thuis geven aan huurders in Beers. Op woensdag 6 februari vierden we samen met huurders en onderhoudsbedrijf elk® de oplevering van 45 gerenoveerde woningen. In Noordoost-Brabant gaan we de komende tijd door met de renovatie en verduurzaming van nog eens duizenden huurwoningen. 

Wij werken aan duurzaam en betaalbaar wonen. Een lage energierekening hoort daarbij. Om die reden sloten we in april 2018 een overeenkomst met zes onderhoudsbedrijven. De komende jaren gaan zij aan de slag met het energiezuiniger, veiliger en comfortabeler maken van een flink aantal huurwoningen.

Energiezuinig

In Beers kregen alle 45 woningen zonnepanelen en het energielabel A, A+ of zelfs A++. ‘‘Dit merken de huurders zeker’, zegt projectmanager Top Rotteveel. ‘Hun wooncomfort verbetert en de energielasten gaan omlaag. Ook dragen onze maatregelen bij aan een schoner en duurzamer milieu.’

Veiliger en gezonder

De woningen in Beers zijn verduurzaamd door elk®. Het onderhoudsbedrijf zorgde niet alleen voor de renovatie, maar maakte de woningen ook veiliger en gezonder door het keuren van de bestaande gas- en elektrische installaties, het ophangen van rookmelders en het installeren van mechanische ventilatie. Daarnaast zorgde elk® onder meer voor het buitenschilderwerk, het herstellen van de buitenvoegen en het vervangen van complete keukens, badkamers en toiletten.  

Geen huurverhoging

En dat allemaal zonder huurverhoging en zonder dat de bewoners hun woning uit moesten. Naar aanloop en tijdens de werkzaamheden investeerden we samen met elk® veel energie en tijd in het contact met huurders. Het resultaat was dat alle bewoners instemden met de verduurzaming en renovatie. Daardoor krijgt iedereen nu een veilig, betaalbaar en comfortabel huis dat er weer goed uitziet.

Feestelijke oplevering

Tijdens de feestelijke oplevering op woensdag 6 februari ontstak wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk samen met de Beerse bewoners een ‘Solar Lamp’. Deze lamp op zonne-energie symboliseert de ingebruikname van de duurzame woningen. Na dit officiële moment volgt een gezellige winterse borrel. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden