Geen objecten gevonden

Groene energie in onze kantoren en complexen

Publicatiedatum: 23-01-2020

Grote, groene stappen voor Mooiland wat betreft duurzaamheid! De komende jaren kopen we groene energie in voor onze kantoren en voor ruim zeshonderd wooncomplexen.

Groene elektriciteit

We hebben een nieuw contract afgesloten met energieleverancier Greenchoice: groene elektriciteit uit eigen land. Biologische afvalstromen zoals mest, bermgras en gft-afval worden in een biovergistingsinstallatie omgezet in biogas. Het biogas wordt vervolgens in een omgezet in duurzame elektriciteit.

Gijs Gerrits, programmamanager duurzaamheid bij Mooiland: “We hebben nadrukkelijk niet gekozen voor geïmporteerde biomassa, zoals houtsnippers of -pallets. Want daarvoor worden (oer)bossen in het buitenland gekapt.”

Boscompensatie voor ons gasverbruik

Veel gebouwen in Nederland worden verwarmd met gasgestookte cv-installaties. Dat gas is niet groen en daarom gaat Nederland van het gas af. Totdat gas écht groen is of totdat Nederland volledig van het gas af is, compenseert Mooiland de CO2 die door gasverbruik wordt uitgestoten. Dit doen we door het kopen van certificaten (VER’s), waarmee we bijdragen aan bosprojecten.

Mooiland draagt op deze manier bij aan de bescherming van bestaande bossen, het herstellen van beschadigde bossen en de aanplant van nieuw bos. Zo zorgen we ervoor dat er minder CO2 in de atmosfeer terecht komt. Ook de biodiversiteit wordt beschermd (verschillende soorten dieren en planten op onze aarde). Deze projecten hebben daarnaast een sociale impact: lokale bevolking wordt geholpen met onder andere onderwijsprojecten.

Groene energie betekent enorme vermindering van de CO2-uitstoot

Dankzij het gebruik van groene energie, voorkomen we een uitstoot van ruim 5.300 ton CO2. Dat staat gelijk aan de CO2 die vrijkomt bij 3.800 retourvluchten tussen Amsterdam en New York. De compensatie voor het gasverbruik bedraagt ruim 6.800 ton CO2. Dit is gelijk aan 1.000 maal een rondje rijden om de aarde met een benzineauto.

Op zoek naar kansen voor besparing

Maar, de meest groene energie is natuurlijk de energie die we niét gebruiken. Daarom monitoren we het energieverbruik van onze gebouwen, voeren we pilots op gebied van duurzaamheid uit en zijn we continu opzoek naar besparingsmogelijkheden. Dat kan door installaties beter te regelen of besparingsmaatregelen te treffen..

Deel deze pagina