Hoogste punt bereikt 41 huurappartementen Grave

Publicatiedatum: 02-06-2022

 

Woensdag 2 juni bereikte het nieuwbouwproject ‘De Brouwerij’ aan de Oliestraat-Maaskade in Grave het hoogste punt. In opdracht van Mooiland bouwt Ballast Nedam Zuid hier 41 sociale en duurzame huurappartementen. De vlag werd gehesen naar de top en voor alle bouwwerkers stond er een frietkar met lekkers klaar. We verwachten dat de nieuwe bewoners eind van dit jaar de sleutels van hun woning ontvangen.  

De Brouwerij 41 duurzame en energiezuinige appartementen op een prachtige locatie  

Het appartementencomplex met de naam ‘De Brouwerij’ wordt gerealiseerd op de locatie Oliestraat-Maaskade. Midden in het historisch hart van Grave met de Maas als achtertuin. Passend bij de architectuur van Grave is een ontwerp gemaakt met hierin een mix van twee- en drie kamerappartementen, geschikt voor jong en oud. Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar Mooiland: “Alle appartementen zijn extra goed geïsoleerd en hebben een individuele warmtepomp waarmee bewoners hun woning kunnen verwarmen en koelen. We plaatsen ook zonnepanelen die energie leveren voor het complex. Zo bieden we de nieuwe bewoners een comfortabel en prettig thuis.”  

 Alle appartementen zijn toegewezen 

Doorstromers kregen hierbij voorrang. Hun huurwoning komt vrij als ze verhuizen naar de nieuwbouw. Zo zorgt Mooiland voor meer woningaanbod op de krappe woningmarkt. Een mooie kans om door te stromen naar een woning die beter bij de bewoners past.  

 

Deel deze pagina