Huurbevriezing voor bewoners van sociale huurwoningen

Publicatiedatum: 21-05-2021

 

Alle bewoners in sociale huurwoningen krijgen dit jaar een huurbevriezing  

Door de coronacrisis hebben veel bewoners minder inkomsten. De overheid besloot daarom dat alle bewoners van sociale huurwoningen dit jaar een huurbevriezing krijgen.  

Huurverhoging bij verduurzaming gaat wel door 

Mooiland vindt duurzaamheid erg belangrijk. We zetten ons daarom in voor energiezuinige en duurzame woningen. Dit is een flinke klus die heel veel geld kost. We vragen huurders daaraan een bijdrage te leveren door een beperkte huurverhoging. De minister heeft aangegeven dat deze huurverhoging wel door mag gaan. Deze staat namelijk los van de jaarlijkse huuraanpassing. Als dit voor u geldt, dan heeft u hierover bericht van ons ontvangen. U vindt meer informatie over huurverhoging bij verduurzaming op www.mooiland.nl/uwhuur

Bewoners van een vrijesectorwoning krijgen wel een huurverhoging 

De huurbevriezing geldt alleen voor bewoners in een sociale huurwoning. De overheid heeft besloten dat voor vrijesectorwoningen een huurverhoging van 2,4% is toegestaan. Dit is fors minder dan de huurverhoging van voorgaande jaren. Wij sluiten aan bij dit landelijke beleid.

U heeft misschien recht op huurtoeslag als u in een sociale huurwoning woont 

U kunt dit zelf controleren op www.toeslagen.nl.  Hier vindt u een goede rekentool waarbij u snel ziet of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Het is altijd verstandig te controleren u of uw gegevens goed staan bij de Belastingdienst. Dit kunt u doen via www.mijntoeslagen.nl.  

Maakt u zich zorgen over het betalen van de huur vanwege de coronacrisis?  

Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee voor een oplossing. Bijvoorbeeld door een betalingsregeling met u af te spreken. Natuurlijk mag u ook contact opnemen als uw inkomen om een andere reden is gedaald.   

 Wij geven u graag meer informatie over de huurbevriezing  

Neem gerust contact met ons op via 088 450 10 10 of via het contactformulier. Wij helpen u graag!  

 

 

Deel deze pagina