Geen objecten gevonden

Huurverlaging voor huurders met laag inkomen en hoge huur

Publicatiedatum: 14-12-2020

Woningcorporatie Mooiland fotografie - Huurders

De meeste mensen in een sociale huurwoning betalen een huurprijs die past bij hun inkomen. Wij houden bij het toewijzen van een woning al rekening met het inkomen. Dit heet ‘passend toewijzen’ aan huurders met een laag inkomen. Soms zijn er mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat hun inkomen over een langere periode is gedaald. Of doordat zij in de woning kwamen wonen voordat passend toewijzen was ingevoerd. Deze huurders kunnen vanaf 1 januari 2021 voor huurverlaging in aanmerking komen. 

Wij nemen contact met u op als u in aanmerking komt voor huurverlaging 

Alle woningcorporaties gaan actief huurders opzoeken van wie ze vermoeden dat de huur niet meer past bij de hoogte van het inkomen. Mooiland doet dat ook. Of u een huurverlaging krijgt, hangt af de hoogte van uw huur en van uw inkomen en medebewoners. Wij gaan hierbij uit van het inkomen dat bekend is bij de Belastingdienst over 2019. 

Soms kunt u zelf een huurverlaging aanvragen 

Heeft u in 2020 te maken gehad met een inkomensdaling? Geef dit dan aan ons door. De inkomensdaling moet al tenminste zes maanden duren op het moment van het verzoek tot huurverlaging. U moet deze inkomensdaling wel aan kunnen tonen. Wij kijken dan met u of u in aanmerking komt voor een huurverlaging.  

Meer informatie over huurverlaging 

Wilt u meer weten over de huurverlaging? Kijk dan op: de website van de Woonbond.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden