Geen objecten gevonden

HW Wonen neemt 24 woningen Mooiland over

Publicatiedatum: 18-10-2021

HW Wonen neemt op 31 december 2021 24 huurwoningen in Oud-Beijerland over van Mooiland. HW Wonen verhuurt al ruim 10.000 woningen in de Hoeksche Waard. Daarom is HW Wonen de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. 

Om welke huurwoningen gaat het? 

Het gaat om 24 appartementen aan de Mej. N. Schipperstraat in Oud-Beijerland. 

Reden voor verkoop 

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de AAN-regio (Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.    

Mooiland kan nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.  Inmiddels is een behoorlijk aantal van deze complexmatige verkooptrajecten met succes afgerond. Zo verkocht Mooiland in voorgaande jaren al een groot deel van haar bezit in onder andere Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland-Noord. In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 71.  

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Hoeksche Waard, hebben wij gezocht naar een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze organisatie vonden wij in HW Wonen. Zij weten als regionaal verankerde organisatie wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop".

Veranderingen

Mooiland en HW Wonen werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Dennis Lausberg, directeur-bestuurder HW Wonen, licht de aankoop toe: 
“Er is enorme behoefte aan bereikbare woningen in de Hoeksche Waard. Deze 24 woningen staan op een mooie locatie in Oud-Beijerland. We zijn blij dat we ze van Mooiland over hebben kunnen nemen”.

 

Deel deze pagina