Geen objecten gevonden

Ideeënhuis Gennep-Zuid opent 11 februari haar deuren

Publicatiedatum: 07-02-2019

In Gennep-Zuid dopen wij een woning aan de Seringenstraat 41 tijdelijk om tot Ideeënhuis. We openen de woning op 11 februari 2019 met drie inloopdagen voor buurtbewoners.

 

Waarom een Ideeënhuis?

Sommige buurtbewoners geven aan dat er problemen zijn in de buurt. Zij hebben het gevoel dat niemand hier iets aan doet. Wout Mulders, wijkconsulent van Mooiland: “Het imago van deze buurt is slecht en er speelt ook echt van alles. De bewoners zijn het vertrouwen in Mooiland en andere partijen kwijtgeraakt. Het is tijd dat we samen ‘thuis gaan geven’!” 
Reden voor Mooiland om met gemeente Gennep, politie, Synthese en Wijkraad Gennep-Zuid vanuit de buurt intensief samen te werken met de bewoners. De bewoners kunnen ideeën aandragen om de leefbaarheid te vergroten. De verschillende organisaties helpen hen om deze ideeën uit te voeren. Zo zorgen we samen voor een fijnere buurt. 

Wat speelt er in de wijk?

Als aftrap krijgen alle bewoners een vragenlijst. Hiermee brengen we in kaart wat er speelt en welke ideeën bewoners al hebben. Daarnaast gaat een van de vragen over de openingstijden van het huis. Die bepalen we in overleg met de bewoners. 
Eind 2019 willen we een aantal ideeën hebben uitgevoerd, waardoor de leefbaarheid is toegenomen. De vragenlijst is deze week met een informatieflyer huis aan huis uitgedeeld.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden