Mooiland bouwt 11 huurwoningen in Sint Anthonis

Publicatiedatum: 15-12-2020

Op 10 december 2020 ondertekenden Anne Wilbers, bestuurder Mooiland en Wouter Bollen, wethouder gemeente Sint Anthonis een koopovereenkomst voor de aankoop van de grond aan de Deken Molmansstraat. Mooiland gaat hier het project ‘Op de Beek’ realiseren. Dit project bestaat uit 11 sociale nultreden huurwoningen. Met de bouw van deze nultredenwoningen spelen we in op de wens van huurders om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. De nultredenwoningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken, badkamer, toilet en hoofdslaapkamer. Daarnaast zijn op de eerste etage twee slaapkamers aanwezig.  

Start bouw

Naar verwachting ontvangen we in de tweede helft van 2021 de omgevingsvergunning en kunnen we starten met de bouwwerkzaamheden. De nieuwbouwwoningen passen in het karakter van de wijk. B2 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en zij hebben ook de achtergelegen patiowoningen ontworpen. Als alles volgens planning verloopt, leveren we de woningen eind 2021 /begin 2022 op.

Anne Wilbers: “We zijn blij dat we in Sint Anthonis mogen starten met de bouw van deze 11 sociale nultredenwoningen. Zo kunnen we een volkshuisvestelijke bijdrage leveren aan bewoners die zo lang mogelijk thuis willen wonen.”

Wethouder Wouter Bollen: “Ik ben heel tevreden met deze overeenkomst met Mooiland. Met daardoor meer sociale huurwoningen in Sint Anthonis die goed aansluiten op de vraag van inwoners. Ze komen daarbij als geroepen; ter afronding van een mooie inbreidingslocatie in een prachtige omgeving. Fijn om met deze aanwinst de gemeentelijke ambitie wat wonen betreft dichterbij te brengen.”

Deel deze pagina