Mooiland bouwt door: start bouw 68 huurappartementen in Boxmeer

Publicatiedatum: 19-07-2022

Mooiland start met de bouw van de volgende fase van nieuwbouwproject Weijerstaete. Op deze prachtige, groene en rustige locatie komen twee woongebouwen met ieder 34 sociale huurappartementen. De twee woongebouwen zijn ontworpen door Cier architecten. Dinsdag 19 juli tekenden Bart Kivits, directeur Mooiland, Kobbe Vink, projectontwikkelaar Mooiland en Ferry Verstappen, directeur Van der Heijden Bouwbedrijf B.V. de realisatieovereenkomst. Na de zomervakantie start Van der Heijden met de bouw van 68 huurappartementen. We verwachten dat de appartementen eind 2023 gerealiseerd zijn.

Duurzaam bouwen

De nultreden huurappartementen krijgen een bodemwarmtepomp die het appartement op een duurzame manier verwarmt en koelt. In beide woongebouwen is een lift aanwezig en is er ruimte voor de stalling van scootmobiels. Op de begane grond heeft ieder appartement een afsluitbare berging. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, slaapkamer(s), apart toilet, badkamer en inpandige berging/technische ruimte. Er zijn vijf verschillende type appartementen.

Kobbe Vink, projectontwikkelaar Mooiland: “We zijn blij dat we in Boxmeer starten met de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwproject Weijerstaete. Zo kunnen we een volkshuisvestelijke bijdrage leveren aan bewoners die zo lang mogelijk thuis willen wonen. Dit op een zeer duurzame en energiezuinige manier, waarbij de appartementen ook voorzien zijn van koeling; ideaal voor de zomerperiodes”.

Verhuur appartementen 

Reageren op deze nieuwbouwappartementen is nog niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als woningzoekende op de website www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen en worden zo op de hoogte gehouden als de verhuur start.   

 

Deel deze pagina