Geen objecten gevonden

Mooiland, gemeenten en huurdersorganisaties maken meerjarige afspraken over wonen en woningbouw

Publicatiedatum: 19-12-2019

Samen met gemeenten en huurdersorganisaties maken we graag duidelijke afspraken over beschikbare, betaalbare en duurzame huurwoningen. Daarom maken we prestatieafspraken voor de jaren 2020 - 2022. Deze afspraken richten zich per gemeente op vijf thema’s: samenwerking, beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en de sociale opgave.
 

Beschikbaarheid en betaalbaarheid

De komende jaren willen we voldoende sociale huurwoningen voor alle doelgroepen aanbieden. We richten ons ook op de woonvraag van bijzondere doelgroepen, zonder dat daarbij de kans van reguliere woningzoekenden verminderd wordt.
Om de betaalbaarheid van huurwoningen te garanderen, houdt Mooiland de komende jaren bijvoorbeeld minimaal 80% van de woningvoorraad beschikbaar voor woningzoekenden die recht hebben op huurtoeslag.

Duurzaamheid

We streven ernaar dat alle bewoners in 2050 een volledig CO2-neutraal en klimaatadaptieve leefomgeving wonen. Mooiland wil haar woningvoorraad naar een gemiddeld energielabel A in 2030. Dit kunnen we niet alleen. Daarom blijven we duurzaam samenwerken met bewoners, gemeenten en andere betrokken partijen.


Sociale opgave

Mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, willen vaak in hun buurt blijven wonen. Wij zetten ons de komende jaren samen met gemeenten en huurdersbelangenverenigingen in voor een leefbare woonomgeving. Zo hebben we voor oudere bewoners een gratis ‘oppluspakket’. Door kleine aanpassingen in de woning kunnen huurders vaak langer zelfstandig blijven wonen.

Per gemeente

Benieuwd naar onze prestatieafspraken per gemeente? Kijk dan hieronder welke afspraken voor 2020 - 2022 zijn gemaakt.

Prestatieafspraken Oss
Prestatieafspraken Bernheze
Prestatieafspraken Mill & St Hubert
Prestatieafspraken Boxmeer
Prestatieafspraken Grave
Prestatieafspraken Cuijk
Prestatieafspraken ’s-Hertogenbosch
Prestatieafspraken Sint Anthonis
Prestatieafspraken Gennep
Prestatieafspraken Landerd

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden