Geen objecten gevonden

Mooiland onderzoekt huurwoningen in Klooster Ravenstein

Publicatiedatum: 08-11-2018

Mooiland onderzoekt opnieuw de mogelijkheid om huurwoningen te realiseren in voormalige Klooster Huize Nazareth in het historische centrum van Ravenstein. Het plan is om in het pand 20 huurappartementen te ontwikkelen, variërend van studio’s tot drie kamer-appartementen van 50 tot 70 vierkante meter. Mooiland stelt hiervoor samen met diverse partners een plan op. In de zomer van 2019 moet een definitief besluit volgen.

Mooiland kocht het klooster in 2006 met het voornemen er sociale woningbouw voor ouderen met een zorgvraag in te realiseren. Dat idee bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar. Gesprekken met potentiële kopers bleven sindsdien zonder resultaat. Daardoor staat het klooster inmiddels 12 jaar leeg. Net als de gemeente, de dorpsraad en omwonenden ziet Mooiland toch graag een nieuwe invulling voor het bijzondere pand.

Huurwoningen voor bredere groep

De afgelopen maanden verkende Mooiland samen met externe adviseurs alsnog de mogelijke komst van sociale huurwoningen. Niet enkel voor ouderen met een zorgvraag, maar voor een veel bredere doelgroep. Uitgangspunt hierin is om op een zo efficiënt mogelijke manier goede huurwoningen te realiseren in het complex. Als woningcorporatie wil Mooiland thuis geven door dagelijks te werken aan betaalbare huurwoningen van goede en duurzame kwaliteit.

Bouwteam en besluit

De komende tijd selecteren we partijen waarmee we samen willen komen tot een (voorlopig) bouwteam. Met dit team starten we een onderzoeksfase om te komen tot een goed en passend plan dat recht doet aan het klooster. In 2019 volgt daarna een definitief besluit. Mooiland toetst het plan aan onder meer de doelmatigheid van de investering, toekomstbestendigheid van het ontwerp en voornemens op het gebied van duurzaamheid. 

Alternatief plan

Samen met de partners werken we aan een haalbaar plan. Als de onderzoeksfase uitwijst dat een dergelijk plan niet haalbaar is, volgt een geïntensiveerde poging tot verkoop. In dat geval is de doelstelling om snel een betrouwbare partij te vinden die een eigen invulling kan geven aan het bijzondere pand.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden