Geen objecten gevonden

Mooiland wil huurwoningen in voormalig klooster in Ravenstein

Publicatiedatum: 19-12-2019

Wij willen de plannen voor de herbestemming van het Klooster Huize Nazareth in Ravenstein doorzetten. Het klooster wordt omgebouwd tot een bijzonder wooncomplex met 18 sociale huurappartementen, voor zowel jong als oud. De appartementen variëren van een studio tot een driekamerappartement, waarbij de huurprijs tussen de 500 en 720 euro ligt. In de zomer van 2020 willen we aan de werkzaamheden beginnen.  

Een nieuwe, mooie functie 

Er is hard gewerkt aan het plan voor de herbestemming van het voormalige klooster. Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd (bodemonderzoek, explosievenonderzoek, archeologisch onderzoek, flora/faunaonderzoek), er zijn gesprekken gevoerd met de monumenten- en welstandskamer van de gemeente Oss en een landschapsarchitect werkte aan een plan voor de kloostertuin. “Er is lang gewacht op duidelijkheid. Helaas was en is de puzzel niet eenvoudig. Daarom zijn we blij en trots dat er nu een plan ligt dat we willen uitvoeren. Het klooster krijgt hiermee een mooie functie, met aandacht voor de historische details van het pand,” vertelt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar.  

Respect voor de monumentale waarde 

we gaan de plannen nu samen met betrokken architect en aannemer uitwerken. “Het bouwteam heeft hard gewerkt aan een praktisch en duurzaam plan, met daarbij aandacht en respect voor de monumentale waarde van het complex”, aldus Bart Kivits, directeur vastgoed. In het tot stand komen van het huidig plan is de gemeente Oss betrokken. Bart Kivits: ”Ook de gemeente is blij met het voornemen van Mooiland om sociale huurwoningen in het klooster te realiseren. De komende tijd zetten we onze constructieve samenwerking voort en maken we afspraken met elkaar om tot realisatie van het plan te komen.” 

Informatieavond 

Begin 2020 organiseert Mooiland een besloten informatieavond voor direct omwonenden. Het plan wordt daarin uitgebreid toegelicht. In een later stadium worden de plannen ook gedeeld met overige geïnteresseerden. Mensen die interesse hebben in een woning in het voormalige klooster, kunnen een formulier invullen op de projectenpagina van de website van Mooiland. Zij worden daarna op de hoogte gehouden over het project. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden