Nieuwbouw in Mill bereikt hoogte

Publicatiedatum: 08-06-2022

Afgelopen dinsdag vierden we het hoogste punt van het nieuwbouwproject Woonhof, Vlaar en Bernhardstraat in Mill. In opdracht van Mooiland begon Hendriks Bouwbedrijf hier in oktober 2021 met de bouw van 39 sociale, duurzame woningen. Nu, 7 maanden later, werd de vlag naar de top gehesen door de oudste werknemer (van maar liefst 79 jaar) van Hendriks Bouw.

6 nultredenwoningen en 33 appartementen in Mill
Het nieuwbouwproject bestaat uit 6 grondgebonden nultredenwoningen en 33 appartementen in het hart van het centrum van Mill. De appartementen worden gerealiseerd op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat. De 6 nultredenwongen zijn gelegen aan de nieuwe straat Kees Bastiaanshof en aan de Bernhardstraat. De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill en een mooie toevoeging aan het centrum van het dorp. De woningen komen te liggen aan een parkachtige omgeving met verschillende voorzieningen dichtbij. De appartementen zijn driekamerappartementen met een wintertuin, inpandige berging en een gezamenlijke fietsenberging.

Alle woningen zijn toegewezen, waarbij doorstromers voorrang kregen. Deze bewoners maken een huurwoning voor andere bewoners vrij vanwege hun verhuizing naar de nieuwbouw. Zo zorgt Mooiland voor meer woningaanbod op de krappe woningmarkt. Een mooie kans voor onze bewoners om door te stromen naar een woning die beter bij hen past. We verwachten dat de bewoners rond oktober 2022 de sleutels ontvangen van hun nieuwe woning.

Deel deze pagina