Nieuwbouw Mooiland binnenstad Grave stap dichterbij

Publicatiedatum: 17-06-2020

Samen met de gemeente Grave ondertekenden we op 16 juni een anterieure overeenkomst en brachten hiermee de realisatie van het nieuwbouwproject Oliestraat-Maaskade een stap dichterbij. Voor het project sloopt Mooiland de huidige bebouwing op de hoek Oliestraat- Maaskade en bouwt daarvoor in de plaats 41 sociale huurappartementen. Mooiland hoopt nog eind dit jaar te starten met de sloopwerkzaamheden. 


Energiezuinige en duurzame appartementen 

Samen met de gemeente Grave en het ontwerpteam heeft Mooiland de afgelopen periode hard aan het plan gewerkt. Mooiland vervangt de huidige 31 appartementen voor 41 energiezuinige en duurzame appartementen. “Het sluiten van deze overeenkomst tussen de gemeente en Mooiland is een belangrijke en mooie stap richting daadwerkelijke realisatie van het plan” zegt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland. Wethouder Lemmen vult aan: ”Het plan vormt een waardevolle aanvulling voor de Graafse binnenstad. Aan de Oliestraat ontstaat, samen met de naastgelegen plannen, een prachtig stukje Grave”.  


Oliestraat - Maaskade: een mix aan twee- en driekamerappartementen 

De huurprijzen beginnen vanaf 590 euro (prijspeil 2020). Duurzaamheid, architectuur en comfort zijn thema’s die centraal stonden bij de totstandkoming van het plan. Van buiten wekt het de indruk een aaneenschakeling van kleine panden te zijn, maar achter deze gevels gaan 41 appartementen schuil die allemaal bereikbaar zijn per lift. Mooiland investeert in duurzaamheid door extra zonnepanelen, een zeer goede isolatie en duurzame installaties. “Het worden echt comfortabele, duurzame én betaalbare appartementen” vertelt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland. “Zowel jong als oud kan hier in de toekomst prettig wonen op een prachtige locatie met voorzieningen om de hoek”.  

 
Omwonenden en raad zijn geïnformeerd over het nieuwbouwplan 

Mooiland heeft samen met de gemeente Grave, in de aanloop naar het sluiten van de overeenkomst, begin maart informatiebijeenkomsten georganiseerd. Met de reacties van deze bijeenkomsten is het plan verder uitgewerkt. Met als resultaat dat er nu een definitief ontwerp ligt dat past in de vestingvisie. Ook de commissie ruimtelijke kwaliteit van de gemeente heeft het ontwerp positief beoordeeld.  


Starten met de bouwwerkzaamheden 

Nog voor de zomervakantie wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Gelijktijdig met deze aanvraag wordt ook het bestemmingsplan gewijzigd om het project mogelijk te maken. Mooiland hoopt eind dit jaar te starten met de sloopwerkzaamheden. Aansluitend op de sloop starten in 2021 dan de bouwwerkzaamheden. Mooiland verwacht dat de woningen in de zomer van 2022 gerealiseerd zijn. 


Heeft u interesse in wonen in deze nieuwbouw?  

Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op de website www.mooiland.nl vindt u een projectpagina over dit nieuwbouwproject. U kunt zich hier ook aanmelden als geïnteresseerde. Als u dit doet informeert Mooiland u zodra de start van de verhuur begint.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden