Rhiant neemt 45 woningen Mooiland over

Publicatiedatum: 22-11-2021

Rhiant neemt op 31 december 2021 45 huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht over van Mooiland. Rhiant is de enige in Hendrik-Ido-Ambacht gevestigde corporatie en beheert ruim 1800 verhuureenheden in de gemeente. Daarom is Rhiant de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 45 appartementen aan Het Hof in Hendrik-Ido-Ambacht.

Reden voor verkoop

Wij zijn een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In ons kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de AAN-regio (Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) zijn we die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.   

We kunnen nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloten we in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.  Inmiddels is een behoorlijk aantal van deze complexmatige verkooptrajecten met succes afgerond. Zo verkochten we  in voorgaande jaren al een groot deel van haar bezit in onder andere Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland-Noord. In 2016 waren we nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 71.  
Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Hendrik-Ido-Ambacht hebben wij gezocht naar een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze organisatie vonden wij in Rhiant. Zij weten als enige gevestigde corporatie in Hendrik-Ido-Ambacht wat er leeft wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen

Mooiland en Rhiant werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Carlo Oostindie, directeur-bestuurder Rhiant, licht de aankoop toe: “Met de overname van de woningen van Mooiland zorgen we ervoor dat de woningen beschikbaar blijven voor onze sociale doelgroep. De woningen zijn een mooie aanvulling op ons woningbezit. Ze liggen gunstig in Hendrik-Ido-Ambacht, de appartementen zijn gesitueerd boven voorzieningen en daarnaast zijn het ook nog eens fijne woningen met een goede indeling. Verder zijn de woningen ook nog relatief energiezuinig (gemiddeld label B). We zijn blij dat we de 45 woningen over kunnen nemen en dat we hiermee ervoor kunnen zorgen dat de sociale voorraad gelijk blijft in Hendrik-Ido-Ambacht.”

 

Deel deze pagina