Geen objecten gevonden

Succesvolle aftrap Duurzaam ontmoeten!

Publicatiedatum: 18-04-2019

Macharen stond woensdag 17 april in het teken van Duurzaam ontmoeten. De inwoners van Macharen nodigden we uit om met ons mee te denken hoe ze hun wijk groener kunnen maken. Tijdens deze middag gaven we ook tips om wateroverlast, verdroging en andere problemen door klimaatsverandering te voorkomen. Het leverde in Macharen veel praktische ideeën op om direct mee aan de slag te gaan. Samen met gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas bezoeken we de komende maanden ook de andere kernen van Oss met het initiatief Duurzaam ontmoeten. 


Van alles te beleven

Mark Hamers, wijkconsulent Mooiland: “Tijdens Duurzaam ontmoeten is iedereen welkom. Bij de Jouw Buur(t) bus praten we met bewoners over hun woonomgeving. Wat vinden zij belangrijk en hoe kunnen we samen de wijk leuker en groener maken? Ook de Klimaatkate van Waterschap Aa en Maas geeft handige en slimme tips hoe je beter om kan gaan met water”. Jong en oud kwamen langs en vertelden wat er leeft in hun buurt. Dit leverde veel goede ideeën op. Naast ideeën over spelen, ontmoeten en meer groen ontstond het idee om kwaliteiten van bewoners onderling te delen. Erg leuk!


Een plant voor een stoeptegel

Bewoners konden deze middag ook hun stoeptegel inleveren, in ruil voor een plantje. Mevrouw Houwdijk deed dit ook. “Ik vind het echt een goed initiatief. Bewust omgaan met de natuur en meer groen rondom de woning, daar werk ik graag aan mee.” 

Bekijk hier waar we nog meer Duurzaam ontmoeten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden