Geen objecten gevonden

Van Alckmaer neemt 54 woningen van Mooiland over

Publicatiedatum: 22-10-2019

Van Alckmaer voor Wonen neemt op 31 december 2019, 54 huurwoningen in Alkmaar over van  Mooiland. Van Alckmaer is regionaal verankerd in Alkmaar en daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in totaal om 54 huurwoningen aan de Mauritskade in de gemeente Alkmaar. Van Alckmaer verhuurt ruim 2.700 woningen in de gemeenten Alkmaar en Bergen.   

De verkoop

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen).

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: 
“Na een intensief traject met Van Alckmaer zijn wij over de verkoop tot overeenstemming gekomen. Wij zijn blij dat deze woningen behouden blijven voor de sociale huursector.”

Veranderingen

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en Van Alckmaer gezamenlijk werkten. Huurdersorganisatie Mauritskade heeft een positief advies gegeven over de verkoop. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Fons Kőster, Directeur-Bestuurder Van Alckmaer: 
“We zijn blij dat we de sociale huurwoningen door de overname behouden voor de doelgroep”.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden