Geen objecten gevonden

Veluwonen neemt 16 huurhuizen in Brummen over van Mooiland

Publicatiedatum: 12-03-2020

Veluwonen neemt op 30 april 2020 de 16 huurwoningen in Brummen over van woningcorporatie Mooiland. Veluwonen is regionaal verankerd in Brummen en daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.  

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in totaal om 16 huurwoningen aan de Margriet in Brummen. Veluwonen verhuurt ruim 4.000 woningen in de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Rheden.

Ambitie Mooiland

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de BAAN- regio (Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.  Die volwaardige woningcorporatie kan Mooiland niet overal zijn. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen. 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: Wij wilden de woningen die wij verkopen in Brummen graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Veluwonen, als regionaal verankerde organisatie. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”  

Ambitie Veluwonen

Marco de Wilde, directeur Veluwonen, is heel tevreden met deze aankoop: “Alle huurders aan de Margriet zijn  van harte welkom bij Veluwonen. Binnenkort belt één van onze medewerkers hen voor een persoonlijke afspraak. We gaan namelijk graag bij elke huurder langs om kennis te maken. Ik vind deze aankoop best bijzonder. Want zo behouden we 16 huizen in Brummen voor de sociale huur. Dit betekent weer meer kansen voor mensen die een huurhuis zoeken. En daar ben ik blij mee!”

Deel deze pagina