Verhuisregeling voor 65-plussers in ’s-Hertogenbosch

Publicatiedatum: 20-05-2021

Verhuisregeling 65-plussers

Verhuisregeling voor 65-plussers in ’s-Hertogenbosch

Al vanaf november 2020 kunnen 65-plussers uit ’s-Hertogenbosch die op zoek zijn naar een nieuwe woning, gebruik maken van een speciale ’65-plus verhuisregeling’. 65-plussers die een woning huren bij een Bossche corporatie met minimaal 3 slaapkamers en willen verhuizen naar een nultredenwoning, krijgen met deze regeling voorrang op andere woningzoekenden. Meneer Marechal maakte gebruik van de regeling: “Ik geniet elke dag van mijn nieuwe woning!” 

Pilot van 2 jaar met Bossche corporaties 

De verhuisregeling is een pilot van 2 jaar. Vier Bossche corporaties nemen deel aan de pilot: Brabant Wonen, Joost, Zayaz en Mooiland. Met deze regeling willen de corporaties de doorstroom naar nultredenwoningen bevorderen, zodat meer grote woningen vrijkomen voor andere woningzoekenden. 65-plussers kunnen een aanvraag doen voor de regeling. Na een intakegesprek en als de woningzoekende aan de voorwaarden voldoet, kan de verhuisregeling gebruikt worden via de website van WoonService Regionaal. 

Korting op huurprijs en verhuiscoach 

Verhuizen wordt nog aantrekkelijker door korting op de nieuwe huurprijs. De korting is afhankelijk van de huurprijs die woningzoekenden betalen voor hun huidige woning. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van een verhuiscoach. Deze coach helpt de laatste verhuisdrempels weg te halen. Bijvoorbeeld door een verhuislijst te maken die de woningzoekende stap voor stap kan volgen. 

Een grote stap om te verhuizen 

De heer Marechal maakte als een van de eersten gebruik van de 65+ verhuisregeling. Zijn woning werd hem te groot. Hij stond al 22 jaar ingeschreven, maar had nooit eerder op een woning gereageerd. “Het was best een grote stap om toch te reageren, mijn oude huis achter te laten en een geschikte woning te vinden. En dan ook nog alles rondom de verhuizing regelen.” Uiteindelijk kreeg meneer Marechal dankzij de 65+ verhuisregeling al na een paar weken een geschikte woning. “Ik geniet elke dag van het mooie uitzicht op de vijver voor het huis en van de zon in mijn tuin”, zegt meneer Marechal. 

 

Deel deze pagina