Waarschuwing: Oplichters versturen valse e-mails en sms’jes onder de naam van Woningnet

Publicatiedatum: 21-10-2021

Oplichters woningnet

Oplichters versturen valse e-mails en sms-jes onder de naam van Woningnet

 

Er worden valse e-mails vanuit Woningnet gestuurd, waarin gevraagd wordt uw inschrijving te verlengen en hiervoor te betalen. Klik niet op deze valse berichten! Verlengen bij Mooiland is gratis en verloopt altijd via het inloggen op onze website www.mijnwoningzoeken.nl. Ook stuurt Mooiland u nooit een betaalverzoek voor het verlengen van uw inschrijving.

Phishing e-mails en sms'jes vanuit Woningnet 

In de berichten wordt gevraagd (verlengings-)kosten te betalen en wordt gemeld dat er 'inactiviteit is op uw account'. U kunt ook worden gebeld.

Klik niet op een link, maak géén geld over en hang de telefoon op

Verwijder het bericht meteen. Deze berichten worden niet door Mooiland of Woningnet verstuurd. 

Zo herkent u dit valse bericht

Controleer de naam van de afzender, het logo en de aanhef. Komt dat niet overeen? Dan is het geen mail vanuit Mooiland of Woningnet. Controleer ook de informatie in de mail of het sms'je. Als u de informatie goed doorleest, merkt u dat de informatie niet klopt. Ook wordt u doorverwezen naar een andere website dan www.mijnwoningzoeken.nl.

Heeft u toch op de link geklikt om verlengingskosten te betalen?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Op de website van de Fraudehelpdesk leest u welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

 

Deel deze pagina