Geen objecten gevonden

Woonstichting Triada neemt 36 woningen Mooiland over

Publicatiedatum: 06-07-2020

Woonstichting Triada neemt op 30 september 2020, 36 huurwoningen in Epe over van woningcorporatie Mooiland. Triada verhuurt ruim 6.500 woningen in Hattem, Heerde en Epe en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 24 eengezinswoningen aan de Haaksweide en 12 appartementen aan de Schaepmanstraat in Epe.

De verkoop

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de BAAN-regio (Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.   
Mooiland kan nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.  Inmiddels is een behoorlijk aantal van deze complexmatige verkooptrajecten met succes afgerond. Zo verkocht Mooiland eind 2019 de laatste van in totaal 1.500 woningen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 100.  

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Epe graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Triada, als regionaal verankerde organisatie. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen

Mooiland en Triada hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Zowel Mooiland als Triada realiseren zich dat de huurders even moeten wennen aan het idee van een nieuwe huisbaas. Daarom willen zij dat huurders goed weten wat de verkoop voor hen betekent en bij wie zij met hun vragen terecht kunnen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. Ook Triada neemt ruim voor de overdracht met alle huurders contact op. 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Harrie van de Ven, directeur-bestuurder Triada, licht de aankoop toe: “We hebben met de verkoop het risico willen uitsluiten dat de woningen verloren gaan voor de sociale volkshuisvesting. Dat is onze motivatie om deze 36 woningen in Epe van Mooiland over te nemen. De nultreden eengezinswoningen en appartementen zijn ook goed in te passen in het bezit van Triada. We heten de huurders van harte welkom als klant bij Triada.”

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden