Woonwaard neemt 273 woningen van Mooiland over

Publicatiedatum: 17-10-2019

Woonwaard neemt op 31 december 2019 273 huurwoningen in Alkmaar over van woningcorporatie Mooiland. Woonwaard is regionaal verankerd in Alkmaar en daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.  

Om welke huurwoningen gaat het?  

Het gaat in totaal om 273 huurwoningen aan de Europaboulevard en het Europaplein in Alkmaar. Woonwaard verhuurt zo’n 9.000 woningen in deze gemeente.    

De verkoop 

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen). 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: Woonwaard is een regionaal verankerde woningcorporatie die deze woningen graag wilde behouden voor de sociale huursector. We zijn blij dat we na een intensief traject met Woonwaard hierover tot overeenstemming zijn gekomen.  

Veranderingen 

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en Woonwaard gezamenlijk werkten. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.  

Joke van den Berg, Directeur-Bestuurder Woonwaard:De woningen die Woonwaard van Mooiland overneemt liggen direct naast woningen die we al verhuren in Alkmaar-Noord. Er was ons veel aan gelegen dat de woningen door een corporatie verhuurd blijven, om de inzet op leefbaarheid en verduurzaming te waarborgen. Met deze aankoop is dat verzekerd. 

Deel deze pagina