Zonnepanelen op 1.800 huurwoningen van Mooiland

Publicatiedatum: 29-07-2021

Zonnepanelen Mooiland

Mooiland plaatst zonnepanelen op 1.800 huurwoningen

De week ondertekenden Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland, en Berry Seesing, algemeen directeur Tenten Solar Zonnepanelen b.v., een overeenkomst voor het plaatsen en beheren van zonnepanelen bij huurwoningen van Mooiland. Tenten Solar plaatst de komende drie jaar zonnepanelen bij 1.800 huurwoningen in ons kerngebied. Daarnaast nemen zij ook het beheer van bestaande en toekomstige zonnepaneleninstallaties vanuit nieuwbouw- en renovatieprojecten op zich.

Tenten Solar monitort de installaties met een gsm-module, zodat zij actie kunnen ondernemen als ergens een storing ontstaat. Ook de huurder kan de installatie monitoren: via een app is de opgewekte energie te bekijken.

Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland: “We zijn erg blij met de samenwerking met Tenten Solar. Mooiland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Het plaatsen van zonnepanelen bij 1.800 van onze huurwoningen draagt bij aan onze duurzaamheidsambities. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanelen ook voor onze huurders een aantrekkelijke woningverbetering: een duurzame manier van energiegebruik én lagere woonlasten.”

Duurzaam wonen

In 2030 willen wij uitkomen op een gemiddeld energielabel A. Het plaatsen van zonnepanelen is onderdeel van deze duurzaamheidsdoelstelling. Huurders betalen maandelijks een bijdrage aan Mooiland en verdienen dankzij een lagere energierekening, een hoger bedrag terug. De aankomende jaren benadert Tenten Solar alle bewoners van de geselecteerde woningen met een persoonlijke aanbieding waarin de verwachte besparing staat vermeld.

Berry Seesing verheugt zich op de hernieuwde samenwerking met Mooiland. “We zien het als een mooie uitdaging om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van het woningbezit van Mooiland.”

 

 

Deel deze pagina