Fotografie Woningcorporatie Mooiland

Huur opzeggen

Wil je de huur opzeggen? Hieronder lees je welke stappen je hiervoor moet volgen. Zo verloopt alles zo goed mogelijk. Ook vertellen we je meer over de eindafrekening en het inleveren van de sleutels.

Stap

1

Zeg de huur minimaal 1 maand van tevoren op

Je kunt de huur elke dag van de maand opzeggen, maar wel minimaal 1 maand van tevoren. Valt de door jou gekozen dag in een weekend of op een feestdag? Dan eindigt het huurcontract op de eerstvolgende werkdag. Hoe eerder je de huur opzegt, hoe groter de kans dat we een nieuwe bewoner vinden die misschien meubels of andere spullen kan overnemen. 

Als je de huur van de woning minimaal 2 maanden van te voren opzegt, dan ontvang je een VVV-bon ter waarde van €75,-.

Je kunt de huur op verschillende manieren opzeggen:

  • Online via onderstaand formulier
  • Telefonisch via 088 450 10 10
Huuropzegging indienen

Stap

2

Opname van je woning

Nadat wij je huuropzegging ontvangen, maken we binnen 5 werkdagen een afspraak met je. We komen de staat van je woning dan bekijken. Dit noemen we bij Mooiland de 'opname van je woning'. Meestal komen we bij je langs. Soms doen we dit telefonisch. Een van onze medewerkers bekijkt de staat van de woning en vertelt hoe je de woning moet opleveren. Als je veranderingen in de woning heeft aangebracht, beoordeelt onze medewerker deze.

Stap

3

Overname van spullen

We doen ons best om voor jouw vertrek een nieuwe bewoner voor de woning te vinden. Misschien wil je meubels of andere spullen achterlaten voor de nieuwe bewoner. Tijdens de opname van je woning bekijken we deze mogelijkheden met je. Lees hier welke afspraken je kunt maken voor de overname van spullen

Stap

4

Laatste woningopname en sleutels inleveren

Op een afgesproken datum en tijd lopen we samen met jou nog een laatste keer de woning door. We bekijken dan of de woning zoals afgesproken is achtergelaten. Je ontvangt een bewijs van de meterstanden van gas, water en licht. Tijdens de afspraak lever je ook de sleutels in. 

Stap

5

Eindafrekening

De eindafrekening ontvang je binnen 3 weken na het inleveren van de sleutel(s). Op deze rekening staat het door jou te ontvangen of te betalen bedrag. Betaalde je ook servicekosten? Dan ontvang je hiervoor een aparte afrekening in het volgende jaar.

Meer informatie
Aandachtspunten voor opleveren woning Contractinformatie bekijken
Lees ook
Overname van spullen Wijzigen woonsituatie Gratis te leen: Mooi meegenomen aanhanger