Huurtool

Met de huurtool berekent u eenvoudig de woonlasten van uw huidige of nieuwe woning. Als uw woonlasten te hoog zijn, kan dat financiële problemen veroorzaken. De huurtool geeft u een goed inzicht. Zo ziet u eenvoudig of u de woning zonder problemen kunt betalen. 

Wat zijn woonlasten?

Iedere maand betaalt u naast de huur ook kosten voor gas, water en elektriciteit. Soms betaalt u ook servicekosten. Deze kosten samen noemen we woonlasten. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) maakte voor Mooiland een huurtool die inzicht geeft in uw woonlasten.

De huurtool geeft u binnen enkele minuten een advies over uw woonlasten

De gegevens die u invoert in de huurtool worden alleen gebruikt voor het berekenen van uw woonlasten. Wij bewaren uw gegevens niet.
De huurtool geeft u ook tips en adviezen waarmee u geld bespaart. Verder vertelt de tool u meer over toeslagen waarop u mogelijk recht heeft. U kunt overigens geen rechten ontlenen aan de uitkomst van de huurtool. 

Houd uw gegevens bij de hand 

Om de stappen van de huurtool goed te doorlopen is het handig de volgende gegevens paraat te hebben:

  • Rekenhuur: Dat is de kale huurprijs die u elke maand betaalt, plus de servicekosten. Dat zijn de kosten voor de schoonmaak en het energieverbruik van gemeenschappelijke ruimten. Ook de kosten voor de huismeester en dienst- en recreatieruimten vallen hieronder.
  • Energielabel: Weet u het label niet? Vul dan ‘onbekend’ in of vraag het energielabel op. Neem contact op met onze Klantenservice via 088 450 10 10.
  • Inkomen: Het gaat om het inkomen van iedereen binnen uw gezin, dus ook van uw partner en thuiswonende kinderen ouder dan 18. Daarvoor maakt u gebruik van gegevens van de Belastingdienst. Tel de inkomens van alle gezinsleden bij elkaar op. U kunt ook de netto inkomens op loonstroken of uitkeringsspecificaties bij elkaar optellen.

Bekijk of uw woonlasten passen bij uw inkomen*

* Heeft u een woning van Mooiland toegewezen? De uitkomsten van de huurtool bepalen niet of u ook de woning krijgt toegewezen. Kijk voor meer informatie woning accepteren; wat moet ik doen?

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden