Samen huren / medehuurderschap aanvragen

Als u meer dan 2 jaar samenwoont met de huurder kunt u samen het medehuurderschap aanvragen. Hiervoor hebben we de volgende documenten nodig:

  • Uittreksel inschrijving van de gemeentelijke basisadministratie (BRP) met het woonverleden van u beide. Dit document mag niet ouder zijn dan 6 maanden. 
  • Bewijs van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Dit kunt u bewijzen met bijvoorbeeld bankafschriften waaruit blijkt dat de kosten van de huishouding in de afgelopen 2 jaar over beide personen zijn verdeeld.  Of met kopie├źn van verzekeringen en/of polissen waar u beide op staat.

Wij beoordelen of u een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert. Als wij uw aanvraag goedkeuren heeft u dezelfde rechten en plichten als de huurder.

U vraagt medehuurderschap aan via de knop hieronder. De gevraagde documenten voegt u als bijlage toe. Het kan zijn dat we later om meer documenten vragen.  

Medehuurderschap aanvragen voor inwonende kinderen

Een kind kan geen medehuurder worden van zijn ouders, omdat een ouder/kind relatie niet wordt gezien als een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Normaal gesproken blijft een kind niet voor altijd bij zijn ouders wonen maar gaat op een gegeven moment het huis uit.

Inwonende kinderen kunnen alleen in hele bijzondere situaties medehuurder worden. We raden u aan ons in dit geval eerst te bellen. Dan bespreken we samen wat in uw situatie mogelijk is. Neem contact op met onze Klantenservice via 088 450 10 10.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden