Werken bij
Ouder stel op een bankje voor hun woning

De buurt als basis

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, leren en ontwikkelen we door. Persoonlijk, als organisatie en met de wereld om ons heen. We werken aan onze wendbaarheid en talenten. En groeien toe naar een rol als slimme voorloper van nieuwe ontwikkelingen. In de verhalen hieronder lees je er meer over. 

 

“Maatwerk voor een veerkrachtige buurt”

Mariëlle Lugten - Klantenservice

Hicham en Petra Spanjers
De helpende hand van Hicham

Hulpverlener Hicham merkte dat het voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond soms een te hoge drempel is om contact te maken met hulpinstanties. Soms vanwege schaamte, soms uit onwetendheid, of vanwege een taal- of cultuurkloof. “Er zijn steeds meer nieuwe-Nederlanders waardoor zorgverleners te maken krijgen met cultuurverschillen of taalbarrières,” vertelt Hicham. Met zijn ‘Vijfsterrenzorg’ biedt hij een helpende hand.

Lees meer over Hicham en Vijfsterrenzorg
Energiecoach aan tafel bij huurder
Een groot succes: de Energiebespaardienst

Sinds april biedt Mooiland de Energiebespaardienst aan. Een gratis dienst die bewoners helpt om energieverbruik te verminderen. Coaches van Winst uit je Woning bezoeken bewoners thuis en geven tips op maat. Een groot succes! Nog tot eind dit jaar kunnen bewoners een afspraak maken met de coaches. Na dit jaar wordt de dienst wijkgestuurd, per gemeente, opgepakt. 

Lees meer over de gratis dienst
Freeke en Loes spelen een kaartspel aan tafel
Freek en Loes kwamen via ‘Woning zoekt jou’ in hun woning

Freek en Loes wonen nu bijna 2.5 jaar in hun nieuwbouwwoning in de wijk de Valuwe in Cuijk. De nood was hoog, want ze waren dringend op zoek naar een nieuwe woning. Omdat ze maar kort stonden ingeschreven bij Mooiland, bood toewijzing via Woning zoekt Jou hen een uitkomst. Bij deze vorm van toewijzing kunnen potentiële nieuwe bewoners Mooiland overtuigen waarom zij een verschil maken in de wijk, bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten of het opzetten van bijzondere initiatieven.

Lees meer over Woning zoekt Jou
"Ik kan niet wachten écht het verschil te maken voor bewoners"

"Met mijn achtergrond in Facility Management was ik erg enthousiast toen de rol van wijkconsulent bij Mooiland op mijn pad kwam. Als wijkconsulent sta je direct in verbinding met bewoners. Dat spreekt mij erg aan. Ik kijk ernaar uit om écht het verschil te maken voor bewoners en samen voor fijne buurten te zorgen waar bewoners zich thuis voelen.”

- Stan Roeffen, wijkconsulent

"Maatwerk voor een veerkrachtige buurt"

"We willen een goede woonbasis creëren en het welzijn en de leefkwaliteit van bewoners verhogen. Daarbij is maatwerk erg belangrijk. De ene buurt vraagt meer en de andere buurt draagt meer. Onze taak is goed te signaleren wat een buurt nodig heeft, om het vervolgens daarna met bewoners en samenwerkingspartners samen te faciliteren."

- Mariëlle Lugten, klantenservice

 

Andere interessante thema's

Mooiland maakt het verschil
Lees meer over hoe Mooiland het verschil maakt
Twee meisjes in tuin met tuingereedschap
Ondernemend en duurzaam vooruit
Lees meer over ondernemend en duurzaam vooruit
Samen voor de buurt. Maak het mee!
Lees meer over de koers van Mooiland