Twee meisjes staan in tuin met tuingereedschap

Ondernemend en duurzaam vooruit

Het niveau van de buurt is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Daar maken mensen hun thuis. We werken aan een goede balans in de buurt. Met voldoende variatie in wonen, voorzieningen, faciliteiten en kansen om mee te kunnen doen. Lees meer over hoe wij bouwen aan de buurt als basis! 

 

“Duurzaam bouwen, duurzaam renoveren, duurzaam wonen, duurzaam doen”

Joost Verkuijlen - Technisch beheerder

Eén jaar lang de Energiebespaardienst

Energiearmoede is een groeiend probleem. Door ons woningaanbod te verduurzamen, proberen we de energierekeningen betaalbaarder te maken voor bewoners. Daarnaast begonnen we april 2023 met het aanbieden van een bijzondere, gratis service: de Energiebespaardienst. We zetten de resultaten op een rijtje.

Lees hier meer over de resultaten
In gesprek met bewoner
Slopen en bouwen voor de toekomst

De woningmarkt staat onder druk. Wachtlijsten worden langer, energiekosten stijgen en er is een flinke verduurzamingsopgave. Daarom zoeken we steeds naar mogelijkheden om woningen te bouwen die passen bij de behoefte van de samenleving én die klaar zijn voor de toekomst.

Lees hier meer
jong stel verhuist
Op weg naar één Thuispoort

Samen met 7 andere woningcorporaties uit Noordoost-Brabant en Gennep bundelen we onze krachten: we beginnen één regionaal woonruimtevindsysteem. Er wordt achter de schermen al ontzettend hard gewerkt, zoals aan de website. "Achter elk knopje zit een stukje informatie."

Lees meer over Thuispoort
"Werken in de toekomst"

Er komen veel uitdagingen voor de toekomst op ons af.  “Ik heb twee leuke sessies gehad. Iedereen ging er heel open en positief in. Wat betekent automatisering bijvoorbeeld voor ons werk? En hoe gaan we daarmee om? We zorgden voor vertrouwen bij elkaar: wat er ook op ons afkomt, dat gaan we gewoon samen fixen. Nu is het de kunst om de positiviteit die men tijdens de sessie uitstraalde, ook om te zetten in daden.”

- Gert-Jan van de Aast, teammanager financiën en huurzaken

"Duurzaam bouwen, renoveren, wonen en doen"

 “De traditionele bouw is heel belastend voor het milieu.  We moeten dat traditionele bouwen loslaten en op andere manieren naar een woning en naar de bouw gaan kijken. Dat kan door een andere manier van werken en het gebruik van andere, nieuwe producten. Je hebt grassoorten die CO2 opnemen. Dat zou je bijvoorbeeld als dakisolatie kunnen gebruiken, om CO2-uitstoot te beperken. Op dat soort manieren moeten we gaan denken. Creatiever.”

- Joost Verkuijlen, technisch beheerder

"Blijven groeien en ontwikkelen"

“Mooiland is een flexibele, meedenkende en leuke organisatie, met fijne collega’s. Ik heb sinds dit jaar een nieuwe rol binnen de organisatie, als Coördinator Onderhoud & Beheer op de afdeling PBA. Mooiland biedt veel mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen. Je maakt daardoor stappen die je normaal niet zo snel zou maken. Het is een persoonlijke uitdaging om steeds verder te blijven groeien.”

– Jan Jaap Westhof, Coördinator Onderhoud & Beheer

Andere interessante thema's

Mooiland maakt het verschil
Lees meer over hoe Mooiland het verschil maakt
Ouder stel op bankje voor hun woning
De buurt als basis
Lees meer over de buurt als basis
Samen voor de buurt. Maak het mee!
Lees meer over de koers van Mooiland