Werken bij
Twee meisjes staan in tuin met tuingereedschap

Ondernemend en duurzaam vooruit

Het niveau van de buurt is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Daar maken mensen hun thuis. We werken aan een goede balans in de buurt. Met voldoende variatie in wonen, voorzieningen, faciliteiten en kansen om mee te kunnen doen. Lees meer over hoe wij bouwen aan de buurt als basis! 

 

“Duurzaam bouwen, duurzaam renoveren, duurzaam wonen, duurzaam doen”

Joost Verkuijlen - Technisch beheerder

De voorkant van het gerenoveerde complex Ortduynen
Oplevering van gasloos, duurzaam en comfortabel Ortduynen

De bewoners van de 99 woningen in complex Ortduynen in ’s-Hertogenbosch hadden deze week iets te vieren! Het appartementencomplex werd na een ruim jaar hard werken opgeleverd. En met resultaat: qua uiterlijk, comfort en energielabel heeft het pand een enorme upgrade gekregen. 

Lees meer over het project Ortduynen
5 heren lopen naast elkaar de straat op
Krachten bundelen bij gevelonderhoud

Een 8,1 voor bewonerstevredenheid bij gevelonderhoud. Daar zijn we ontzettend trots op! Een mooi resultaat dankzij het bundelen van krachten en een goede samenwerking met drie partners: Van der Meijs, Hendriks SGR en Rendon Onderhoudsgroep.

Lees meer over krachten bundelen bij gevelonderhoud
Directeur Mooiland met prijs
Duurzaamheidsprijs voor Mooiland

Ieder jaar reikt Republiq een duurzaamheidsprijs uit aan woningcorporaties die in de afgelopen twee jaar de grootste CO2-reductie hebben gerealiseerd. Wat zijn we trots op de uitkomst! Mooiland staat op de derde plek in de categorie ‘grote woningcorporaties’!

Lees meer over de duurzaamheidsprijs
"Werken in de toekomst"

Er komen veel uitdagingen voor de toekomst op ons af.  “Ik heb twee leuke sessies gehad. Iedereen ging er heel open en positief in. Wat betekent automatisering bijvoorbeeld voor ons werk? En hoe gaan we daarmee om? We zorgden voor vertrouwen bij elkaar: wat er ook op ons afkomt, dat gaan we gewoon samen fixen. Nu is het de kunst om de positiviteit die men tijdens de sessie uitstraalde, ook om te zetten in daden.”

- Gert-Jan van de Aast, teammanager financiën en huurzaken

"Duurzaam bouwen, renoveren, wonen en doen"

 “De traditionele bouw is heel belastend voor het milieu.  We moeten dat traditionele bouwen loslaten en op andere manieren naar een woning en naar de bouw gaan kijken. Dat kan door een andere manier van werken en het gebruik van andere, nieuwe producten. Je hebt grassoorten die CO2 opnemen. Dat zou je bijvoorbeeld als dakisolatie kunnen gebruiken, om CO2-uitstoot te beperken. Op dat soort manieren moeten we gaan denken. Creatiever.”
- Joost Verkuijlen, technisch beheerder

Andere interessante thema's

Mooiland maakt het verschil
Lees meer over hoe Mooiland het verschil maakt
Ouder stel op bankje voor hun woning
De buurt als basis
Lees meer over de buurt als basis
Samen voor de buurt. Maak het mee!
Lees meer over de koers van Mooiland