Beweegtuin van Mooiland wint SpoRtZO-prijs!

Publicatiedatum: 02-02-2018

De beweegtuin van Mooiland viel in de prijzen tijdens de feestelijke uitreiking van de sportkampioenen 2017 uit de gemeente Landerd. Namens Mooiland ontvingen Sander Repping en Danielle Gerrits de speciale SpoRtZO-prijs, die wordt uitgereikt aan een bijzonder sportinitiatief. Hoewel de Beweegtuin nog niet is geopend, heeft het toch al deze bijzondere prijs ontvangen.

Beweegtuin van Mooiland

De Beweegtuin is een bijzonder initiatief van Mooiland voor de oudere bewoners van Franciscushof en het complex Compostella (BrabantZorg) in Zeeland. Mooiland zocht een goede bestemming voor de tuin rondom het complex. In samenspraak met de bewoners ontstond het idee om een plek te creëren waarbij ontmoeten en bewegen centraal stond. Mooiland en BrabantZorg ontwikkelen een Beweegtuin die ouderen enthousiast maakt. De beweegtuin heeft een speciaal wandelpad wat bewoners stimuleert om meer te bewegen. Langs het wandelpad komen diverse beweegtoestellen met voorbeelden van oefeningen bedacht door een buurtsportcoach. Ook zijn er diverse ontmoetingsplekken aanwezig in de vorm van picknickbankjes (mede gefinancierd door Stichting Vrienden van Compostella). “Weer een mooi initiatief om de ouderen in beweging te houden”, geeft een van de bewoners aan die graag deelneemt de beweegactiviteiten in Compostella.

Opening voorjaar 2018

De werkzaamheden zijn nog in volle gang en de verwachting is dat de Beweegtuin eind maart gerealiseerd is.

Kwaliteit wonen en zorg

Mooiland spant zich in voor een leefbare leefomgeving voor alle huurders. Het zelfstandig wonen van hulpbehoevende groepen vraagt extra aandacht. Mooiland spant zich samen met maatschappelijke partners, zoals gemeente Landerd en BrabantZorg, in voor bereikbaarheid van zorgvoorzieningen en welzijnsdiensten. De Beweegtuin is een mooi voorbeeld hiervan. 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden