Huurders vaker tevreden over Mooiland

Publicatiedatum: 22-11-2018

Bij Mooiland doen we dag in dag uit ons best om huurders goed van dienst te zijn. Met 26.000 woningen in heel Nederland is dat soms een uitdaging. Toch zijn huurders steeds vaker tevreden over onze dienstverlening. Dat blijk uit onderzoek van Aedes, de vereniging van woningcorporaties in Nederland. Aedes vergeleek de prestaties van woningcorporaties met elkaar.

Uit het onderzoek van Aedes komen scores in de vorm van een A, B of C. Die laten zien of we het beter (A), even goed (B) of minder goed (C) doen dan andere corporaties. Op de verschillende onderdelen scoren we bij Mooiland een gemiddelde B.

Huurdersoordeel 

Het oordeel van onze huurders is natuurlijk het belangrijkst. Dit jaar scoren we een B op het huurdersoordeel. Het huurdersoordeel is samengesteld op basis van drie deelscores:

Benchmarkjaar

2018

2017

2016

Nieuwe huurders

7,5

7,7

7,3

Huurders met reparatieverzoek

7,8

7,6

7,2

Vertrokken huurders

7,3

7,2

6,6

Huurders zijn steeds positiever over Mooiland. Dat is het positieve resultaat van de tijd en energie die we steken in een meer klantgerichte houding. We proberen huurders met passende oplossingen te helpen en leren van onze fouten. Dat maakt onze dienstverlening elke dag iets beter. We zijn er natuurlijk nog niet, maar we zijn op de goede weg.

Bedrijfslasten

In 2018 scoren we een gemiddelde score B op het onderdeel bedrijfslasten. Onze gemiddelde beïnvloedbare netto bedrijfslasten per verhuurde woning daalden met €7 naar €770 per verhuurde woning. Het gemiddelde in de sector daalde met €26 naar €764. Toch zijn wij tevreden met onze score. Die past namelijk bij onze bijzondere volkshuisvestelijke opgave.

Duurzaamheid

Ons bezit heeft gemiddeld energielabel C, met een score van 1,56 op de Energie-Index. Dit is beter dan het gemiddelde van 1,65 in de sector. De CO2-uitstoot warmtevraag per vierkante meter is hetzelfde als het gemiddelde. Dat is opvallend gezien onze nu al goede score op de Energie-Index. Dit komt vermoedelijk omdat wij relatief grotere woningen verhuren. Het is overigens onze ambitie om nóg beter te scoren op duurzaamheid en de Energie-Index.

Onderhoud & verbetering

De kosten voor onderhoud en woningverbetering stegen van €1809 naar €1991. We besteden namelijk meer geld aan onderhoud van onze woningen. 

Thuis geven

Met deze mooie gemiddelde B-scores kunnen we zeggen dat we in 2018 op veel vlakken thuis hebben gegeven. Waar mogelijk werken we aan verbetering. Daar doen we ook in 2019 ons uiterste best voor!

De complete Aedes benchmark lees u hier

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden