Laatste fase vernieuwing De Valuwe van start

Publicatiedatum: 25-06-2018

De wijk De Valuwe in Cuijk beleefde dinsdag 19 juni een bijzonder moment. Bewoners vierden er samen met collega's van Mooiland, de gemeente Cuijk en bouwbedrijf Van der Heijden de start van de laatste fase van de vernieuwing van De Valuwe. De wijk verdient door de vernieuwing en de inzet van bewoners een imago als een gevarieerde en prettige woonplek. 

In De Valuwe vervingen we de afgelopen jaren talloze huurwoningen voor gloednieuwe, betaalbare huurwoningen. Ook hebben we honderden bestaande huurwoningen verbeterd. In de vierde en laatste fase van de revitalisering van De Valuwe nemen 41 sociale huurwoningen en 11 koopwoningen de plaats in van tientallen oude woningen. De officiële start van de sloop van die woningen begon dinsdag.

Duurzaam

Na de sloop begint dit najaar de daadwerkelijke bouw van de huurwoningen in de laatste fase. De duurzame woningen worden bijna energieneutraal gebouwd (BENG). Dat betekent dat ze maximaal geïsoleerd zijn met onder meer driedubbel glas. De woningen worden verwarmd met aardwarmte en hebben daarom geen aansluiting meer op het gasnet. BENG is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van huurders; zij betalen minder stookkosten. Ook krijgen ze meer wooncomfort.

Variatie

De sloop van oude woningen en de bouw van nieuwe huizen was de afgelopen jaren aan de orde van de dag in De Valuwe. Mooiland bracht meer variatie aan in de beschikbare huurwoningen. Dat maakt De Valuwe interessant voor meerdere doelgroepen, en dat brengt meer variatie in de wijk. Die variatie zorgt voor een prettige en leefbare woonomgeving.

Aandacht voor leefbaarheid

Naast een nieuwbouwopgave ligt er in de wijk ook een sociale opgave. Samen met de bewoners, Wijkraad de Valuwe en de gemeente heeft Mooiland de afgelopen jaren allerlei initiatieven genomen om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. De komende periode bezoeken de drie partijen alle delen van de wijk om te kijken wat er nog verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld het verlichten van donkere plekken en oplossingen voor zwerfvuil. Ook wordt de verkeersveiligheid in beeld gebracht. 

Trots

Bestuurder Anne Wilbers van Mooiland bedankte bewoners dinsdag voor hun geduld tijdens de grootscheepse vernieuwing van De Valuwe. Ze wees verder op het ‘unieke’ karakter van revitalisering en de prettige samenwerking met alle betrokkenen. “Het was een enorme klus. maar we zijn er trots op dat er nu een wijk staat waar het prettig samen wonen is.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden