Lefier neemt woningen Mooiland over

Publicatiedatum: 28-11-2018

Op 31 januari 2019 neemt Lefier 30 huurwoningen in de gemeenten Slochteren en Hoogezand-Sappemeer over van woningcorporatie Mooiland. Lefier is regionaal verankerd in Midden-Groningen en daarom een logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname. 

Om welke huurwoningen gaat het? 

Het gaat in totaal om 30 huurwoningen in de gemeenten Slochteren en Hoogezand-Sappemeer. Lefier is al actief in deze gemeenten.

De verkoop

Mooiland is een woningcorporatie die in grote delen van Nederland woningen verhuurt. De corporatie biedt een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Ook wil de corporatie zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om te weten wat er leeft en speelt. Dat is niet eenvoudig omdat woningen best ver van elkaar verspreid liggen. Voor een corporatie uit de regio is dit veel gemakkelijker. Daarom verkleint Mooiland de komende jaren haar werkgebied. Door woningen buiten het ‘kerngebied’ Noordoost-Brabant en Gennep te verkopen aan regionaal bekende corporaties. Dit doet de corporatie als eerste in het noordelijk deel van Nederland.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: 
“Mooiland is blij over de verkoop aan Lefier, als regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Bovendien heeft Lefier dezelfde volkshuisvestelijke ambities als wij. Dat zijn voor Mooiland belangrijke overwegingen bij de verkoop.”  

Veranderingen

 De verkoop en de overdracht zijn zorgvuldig voorbereid door Mooiland en Lefier. Onlangs hebben alle huurders van de betreffende woningen een brief ontvangen. Voor de huurders verandert er feitelijk niets, anders dan dat ze een andere verhuurder krijgen. Zij houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten en dezelfde huurprijs. Vanaf 31 januari 2019 melden de huurders hun reparatieverzoeken bij Lefier. 

Yvonne van Cooten, manager gebiedsteam Midden-Groningen:
“We zijn heel blij om deze 30 huurwoningen toe te kunnen voegen aan onze woningvoorraad. Zo houden we ze beschikbaar en betaalbaar voor de huidige huurders én toekomstige huurders.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden