Lezen: prestatieafspraken 2019 per gemeente

Publicatiedatum: 10-12-2018

Samen met gemeenten maken we graag duidelijke afspraken over betaalbare en duurzame huurwoningen. Dat doen we in de vorm van jaarlijkse prestatieafspraken. Voor 2019 staan de prestatieafspraken inmiddels op papier, met daaronder de handtekeningen van alle betrokkenen. Bij het maken van de afspraken speelde de inbreng van huurders zoals altijd een belangrijke rol.

Duurzaamheid

De prestatieafspraken geven jaarlijks richting aan onze gezamenlijke inspanning met gemeenten om te komen tot voldoende betaalbare en duurzame huurwoningen. Daarover maken we met elke gemeente afspraken op maat. Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp in de gesprekken en in de strategie van Mooiland. We proberen zoveel mogelijk sociale huurwoningen te verduurzamen en energiezuinig te maken. Vaak doen we dat in combinatie met renovatie of grootschalig onderhoud. In heel Nederland verbeteren we in 2019 zo honderden huurwoningen. In de meeste gevallen streven we naar energielabel A of B.

Invullen woningbehoefte

Waar mogelijk kijken we samen met gemeenten naar mogelijkheden om extra sociale huurwoningen te bouwen, die dan ook meteen duurzaam en energiezuining zijn. Daar deden we in 2018 al ervaring mee op. De aantallen nieuwe woningen verschillen per gemeente en zijn onder meer afhankelijk van de actuele woningbehoefte. 

Zorg en welzijn

We hebben samen met gemeente oog voor zorg en welzijn en ouderen die langer zelfstandig blijven we wonen. Voor die mensen hebben wij bijvoorbeeld ons GratisPlusPakket. Daarmee kunnen huurders kleine aanpassingen in huis laten doen die langer zelfstandig wonen mogelijk maken.   

Per gemeente

Benieuwd naar onze prestatieafspraken per gemeente? Kijk dan hieronder welke afspraken voor 2019 zijn gemaakt.

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden