Maatschappelijke prestaties Mooiland sterk verbeterd

Publicatiedatum: 20-08-2018

Elke woningcorporatie krijgt om de vier jaar een onafhankelijke commissie op bezoek voor een onderzoek naar de volkshuisvestelijke en maatschappelijke prestaties. In de eerste helft van 2018 deed visitatiebureau Cognitum dit onderzoek bij Mooiland. Het rapport beoordeelt de prestaties van Mooiland in de periode 2014-2017 met gemiddeld een 7,4. De onderzoekers zien veel verbeteringen ten opzichte van de vorige onderzoeksperiode (2010-2013), toen Mooiland een 6,3 als rapportcijfer kreeg. Het visitatierapport is vanaf nu in te zien.

 

Enorme stappen gezet

In het rapport staat dat Mooiland de afgelopen vier jaar enorme stappen heeft gezet. De commissie is onder de indruk van de nieuwe strategie die in 2016 is ingezet onder de noemer ‘Wij geven thuis’. De commissie is niet alleen positief over de inhoudelijke keuzes die Mooiland maakt. Ook de manier waarop de strategie tot stand kwam en de wijze waarop deze tot nu toe in de praktijk is gebracht, krijgen waardering.

 

Huurdersorganisaties en de gemeenten zijn positief

De huurdersorganisaties en de gemeenten in Noordoost-Brabant, waarmee Mooiland veel samenwerkt, zijn ook positief. Er is sprake van goed contact en korte lijnen in de samenwerking. De huurderskoepels beoordelen Mooiland zelfs met een geweldige 9 als het gaat om relatie, communicatie en mate van invloed op beleid. Hieraan is de afgelopen jaren veel aandacht besteed en we blijven de verbinding zoeken.

 

Reactie Anne Wilbers: Op de goede weg

Bestuurder Anne Wilbers: “Met deze positieve beoordeling van de visitatiecommissie zijn we natuurlijk heel blij. In de afgelopen vier jaar hebben we qua maatschappelijke prestaties een forse stap vooruit gezet. We zien dit als een groot compliment. In het bijzonder voor al onze medewerkers die de afgelopen jaren hard hebben gewerkt om samen met onze partners dit resultaat te bereiken. Uiteraard zijn er nog volop mogelijkheden om verder te verbeteren, maar dit visitatierapport bevestigt het gevoel dat we op de goede weg zitten!”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden