Mooiland gaat vol voor duurzaamheid in 's-Hertogenbosch

Publicatiedatum: 26-03-2018

Mooiland timmert flink aan de weg in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De woningcorporatie realiseert momenteel dertig huurappartementen in Empel en in totaal twintig woningen in Nuland en Vinkel. We gaan bij deze nieuwbouwprojecten vol voor duurzaamheid, een van de belangrijkste pijlers in onze strategie. Onlangs vierde Mooiland op feestelijke wijze dat het hoogste punt in de Pelgrimsche Hoeve in Nuland is bereikt. 

We kiezen voor het eerst voor BENG: bijna energieneutrale gebouwen. Zowel de appartementen in Empel als de levensloopbestendige huizen in Nuland en Vinkel zijn maximaal geïsoleerd. Zo zijn de ramen niet voorzien van dubbel- maar van driedubbel glas. Dat betekent dat huurders minder hoeven te stoken om hun woonruimte te verwarmen. In de toekomst is zelfs helemaal geen gas meer nodig. Koken kan elektrisch en in de woningen is eenvoudig een warmtepomp voor verwarming te plaatsen. 

Lagere energiekosten huurders

De BENG-woningen halen hun energie bovendien voor een groot deel uit door in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Al deze maatregelen hebben een positief effect op het milieu. Huurders merken het bovendien in hun portemonnee. De besparing komt volledig ten goede aan de bewoners.

Verhuur appartementen

De vijftien woningen in de Pelgrimsche Hoeve in Nuland en de vijf soortgelijke huizen in de Vinkelse Slagen in Vinkel zijn naar verwachting in mei 2018 klaar. Alle woningen zijn verhuurd. Dat geldt niet voor de dertig appartementen in het L-vormige, uit drie verdiepingen bestaande complex op de hoek Empelseweg/Diepteweg in Empel. Op 26 maart gaan deze woningen in de verhuur. De oplevering staat eind dit jaar gepland.

Informatiemiddag over de nieuwbouw in Empel

Een informatiemiddag wordt gehouden op maandag 26 maart van 15.00 tot 17.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum d’n As, Asmunt 3 in ’s-Hertogenbosch.

Reageren op een woning in Empel?

Reageren op een huurappartement in Empel kan van 26 maart tot en met 1 april 2018 via www.woonservicedenbosch.nl.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden