Mooiland Maatjes maken de digitale wereld wat eenvoudiger

Publicatiedatum: 20-02-2019

Woningcorporatie Mooiland fotografie - Huurders

Tegenwoordig vindt steeds meer online plaats. Ook een deel van onze dienstverlening is online. Die digitale wereld wordt steeds groter en groter. Een de ene kant kunnen we daardoor sneller en efficiënter onze bewoners en woningzoekenden helpen. Maar aan de andere kant is dat erg lastig voor de groep die geen computer of smartphone heeft of die het internet erg ingewikkeld vindt.

Mooiland Maatje

Daarom bestaan de ‘Mooiland Maatjes’, waarbij een Mooiland-medewerker een bewoner of woningzoekende helpt met allerlei digitale vraagstukken. Onze collega Saskia maakt een ouder echtpaar wegwijs in de online wereld.

Geen computer

“Ik vind het erg leuk om mensen te helpen, te begeleiden en actief voor ze op zoek te gaan naar iets wat ze graag willen. Mijn maatjes zijn eind 70 jaar. Ze hebben geen computer en ook geen hulp van hun kinderen om te kunnen zoeken naar een andere woning.

Eigen omgeving

Ik ben bij ze langs geweest. Met een kop koffie en lekkere appelflappen bespraken we alle mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik een reparatie opgenomen en het WMO oppluspakket doorlopen. Het echtpaar vond het erg fijn en prettig dat iemand naar hen toe kwam. Vooral omdat ze in hun eigen omgeving zijn, waren ze erg op hun gemak.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden